Wanneer is iets 'trendy of hot'?

Je leest er over in de bladen, er worden reclamecampagnes gehouden, iedereen spreekt er van.
Als je er niet aan mee doet val je buiten de mand ...

Weet jij het antwoord?

/2500

Wanneer bepaalde die zelf trendy en hot gevonden worden, iets bepaalds doen of hebben. Laten we zeggen; stel dat iemand die flink gepest wordt met een origineel paar nieuwe schoenen aan komt lopen, wordt hij waarschijnlijk ontzettend uitgelachen. Wanneer een persoon die heel hip en trendy en cool gevonden wordt met dezelfde schoenen aan komt lopen, prijst iedereen hem de hemel in, en loopt vervolgens 'iedereen' ermee. Toegevoegd na 11 minuten: "Wanneer bepaalde MENSEN die.." Bedoelde ik in mijn eerste zin.. Ik denk weer eens sneller dan ik typ.

Ha, die Zeppuhh; Dan moet je eerst altijd even naar mij kijken; als ik bepaalde kleding draag, aan een rage meedoe, in een bepaald type auto rijd, met een zeker GSM'etje bel, naar een soort muziek luister of op een bepaald soort schoenen loop kan je er vrij zeker van zijn dat die dingen op dat moment absoluut NIET hot & trendy zijn....

Iets is trendy of hot, op het moment dat een grote groep consumenten in korte tijd een artikel oppikt, in navolging van trendsetters, vaak bekende iconen uit binnen of buitenland.

"Een trend is een ontwikkeling van een bepaalde richting op langere termijn. Trends worden vaak aangeven door modeontwerpers, maar kunnen ook voortkomen uit een rage, waar ontwerpers dan verder op inhaken. Een trend duurt langer dan een seizoen en is altijd van invloed op het komende seizoensbeeld." Overigens ben ik het niet helemaal eens met je laatste zin. Je bepaald zelf of je buiten de mand valt. Je moet vooral kleding dragen die jij mooi vindt en waarbij jij je prettig voelt. Het doet dan niet ter zake of je kleding dan in de mode is.

Trends worden bedacht door mode ontwikkelaars, maar of iets echt hot is wrd bepaald door het aantal mensen dat het wil hebben of al heeft. Veel vraag ernaar zal betekenen dat ieets hot is.