Wat doet de politie bij het niet thuis zijn van familie van een slachtoffer?

Als iemand omkomt bij bijvoorbeeld een auto-ongeluk dan gaat er meestal politie bij de familie van het slachtoffer langs om ze op de hoogte te stellen van het dodelijke ongeval, toch? Maar wat nou als deze mensen niet thuis zijn en ze hen ook niet via telefoon kunnen bereiken? Blijven ze dan wachten? Doen ze een briefje in de bus dat men zo spoedig mogelijk contact op moet nemen met de politie? Komen ze na een tijdje terug? Vragen ze bij de buren of die weten waar ze de familie kunnen vinden (bijvoorbeeld op het werk)? Het lijkt mij dat ze de familie zo spoedig mogelijk op de hoogte willen stellen..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze zullen er alles aan doen en omdat iedereen tegenwoordig een mobiel op zak heeft zullen ze die ook gebruiken (nummers afbellen dus). Ze kunnen verdere familie opsporen, bijv uitwonende zussen/broers of opa/oma (handig als de bewoners op vakantie zijn, dan lukt het niet om een uurtje te wachten) maar met de mobiele nummers is het tegenwoordig veel makkelijker om iemand alsnog te pakken te krijgen. Vroeger had je de zogenaamde ANWB oproepen in het zomerseizoen die zijn er nog wel maar die zijn amper nog nodig.

Eigenlijk alles zullen ze gebruiken, ook sociale media als het ceht noodzakelijk is. Zoeken naar een facebook account bijvoorbeeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100