Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Warom zijn er vaak problemen met de sporen op utrecht centraal?

Nou sinds kort hoor ik op de nieuws (nu.nl) dat er steeds problemen zijn maar tegen is Utrecht centraal een gloednieuwe station toch?

Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
631

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

het is niet zo zeer dat utrecht centraal meer problemen heeft dan andere stations, maar het grote probleem is dat als er iets aan de hand is op utrecht centraal er dus heel veel treinen niet kunnen rijden omdat hun route via utrecht centraal gaat. als bijvoorbeeld station winschoten platligt zul je hier weinig van horen omdat reizigers hier weinig hinder van hebben. dat is dus anders op utrecht centraal en daarom zodra er ook maar iets mis is daar, staat de hele NS op zn kop.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Andere antwoorden (2)

Utrecht Centraal is zeker geen nieuw station: de huidige opzet bestaat al jaren (maar is de afgelopen alleen met een aantal sporen uitgebreid).
Het probleem met Utrecht Centraal is de complexiteit: het is het grootste station van Nederland met 19 sporen/perrons en 5 richtingen waar treinen vandaan komen (vanaf Den Bosch, Arnhem, Amersfoort, Amsterdam en Gouda).
Hierdoor zijn er erg veel wissels en is de verkeersleiding erg complex. Een kleine storing heeft dan meteen al grote gevolgen.

Toegevoegd na 1 minuut:
Utrecht Centraal is dus een belangrijk knooppunt waar nagenoeg alle treinen in centraal Nederland mee te maken hebben: een storing in/rond Utrecht Centraal treft dus direct veel treinen in heel midden Nederland.
(Lees meer...)
11 jaar geleden
Utrecht CS is wat treinen betreft een echt knooppunt, dus gelijk een enorme puinhoop als er "iets" gebeurd.
Dat is de reden dat heel Nederland er over spreekt als er op Utrecht CS iets mis is.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding