Hoe vraag je geld collecte

Ik moet gaan collecteren, hoe vraag je zoiets beleefd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Heeft u misschien wat over voor..... (het doel waarvoor je collecteerd) Ik heb een vraagje, Ik ben aan het collecteren voor ..... (het doel waarvoor je collecteerd). Bent u bereid om wat te geven?

`Goedenavond mijnheer-mevrouw, Hebt u een bijdrage voor /noem naam van het doel/ Na ontvangst van het geld -dank u, nog een fijne avond gewenst. Als je niets krijgt ook vriendelijk blijven. Toegevoegd na 6 minuten: Houd rekening met eventuele schofterige reacties en laat je daardoor niet van de wijs brengen. Je zult ook mensen tegenkomen die zeggen 'al iets overgemaakt te hebben'. Zorg ervoor dat je desgewijinst een bewijs kunt tonen dat je 'legaal' collecteert. De eisen van de gemeente zouden deze kunnen zijn: "De collectant is minimaal 18 jaar oud en draagt zichtbaar een legitimatiebewijs met naam. De collectant kan een afschrift van de vergunning laten zien als een ambtenaar of politieagent daarom vraagt. In alle aankondigingen en op de collectebussen vermeldt u de naam van de instelling en het doel van de collecte (hetzelfde doel als in de collectevergunning). "

Goedenavond, ik collecteer voor ***huppeldeflup***. Heeft u daar misschien iets voor over? Bedankt , fijne avond nog! Toegevoegd na 11 minuten: Je mag alleen collecteren voor goedgekeurde doelen, dus je kunt niet zomaar zelf een collecte verzinnen en daar voor rondgaan. De 'grote' doelen hebben vaste collecteweken die ook breed in de media worden aangekondigd. De collectanten krijgen ook vaak een poster om voor het raam te hangen bij hun eigen huis om aan te geven wanneer de collecteweek is. Als je collecteert voor een bekend doel, zul je zelden botteriken krijgen. Ik heb het nog nooit meegemaakt en ik collecteer al aardig wat jaartjes (voor de nierstichting en het Astmafonds). Mensen zeggen beleefd 'nee, ik doe niet mee' als ze het niet van plan zijn, en soms verzinnen ze een smoesje (ik heb al geld overgemaakt). Blijf altijd beleefd, want ze kunnen best de waarheid spreken en bovendien gaat het jou niet aan waarom ze niet mee willen doen.

Bronnen:
http://www.cbf.nl/Collecten/collecterooste...

Hangt ervan af waar 't voor is. Als 't ver weg van de mensen is, nou ja.. succes. Maar als het dicht bij de mensen is, dan kun je daar nog wel iets mee bereiken. Kijk, we zitten in een economische crisis, dus geld vragen voor waterput in huppeldepuppistan is in deze tijd nogal een uitdaging, en dan druk ik me nog zacht uit Echter, collecteer je voor bijvoorbeeld het diabetesfonds, dan bereik je nog wel wat. Dat wordt uiteindelijk volksziekte numero uno, dus daar tref je de man op de straat ook mee. Alleen in het laatste geval kan ik je adviseren; breng het onderwerp bij de mensen zelf. Als je ze ervan kunt overtuigen dat 't in hun eigen belang is, dan kun je nog wel iets lospeuteren bij ze. Toegevoegd na 3 minuten: Nu ik de andere antwoorden heb gelezen wil ik er nog aan toevoegen dat ik me niet zozeer heb gericht op de etiquette van het vragen, maar meer op de inhoud van het onderwerp, het zgn. 'framen' van een onderwerp. Netheid is leuk, maar levert niet altijd iets op.

Bovenstaande suggesties volstaan prima. Enige toevoeging: wend je blik af als mensen iets in je collectebus doen, want ook dat is beleefd. En houd de bus zichtbaar (etiket) omhoog. Succes

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100