Wat is typisch Nederlands?

Of: is van de diepste oorsprong Nederlands, bedacht door Nederlanders, en door iedereen geaccepteerd als iets Nederlands? En geld dit voor alle landen, dat die iets hebben wat hen nationaal kenmerkt?
Inspiratiebron: Prana

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vechten tegen de Noordzee. Ons land is letterlijk opgebouwd op de zeebodem. Dit land is gewonnen op de zee. Het gevecht om dit te behouden is typische Nederlands...

klompen zijn toch typisch nederlands volgens mij

Dat wij zoveel stamppotten kunnen maken,van alle groente soorten die we hebben,met een lekkere jus erbij. in veel landen zie ik die groentes ook ,maar stamppot,en de jus nee kennen ze niet. en als je een pan zuurkool maakt daar kun je met een gezin ruim van eten,en het is ook nog eens helemaal niet duur,en nog lekker ook. wat dat betreft zijn wij hollanders toch wel vindingrijk.

Drugsbeleid, euthanasie, homohuwelijk, dit zijn allemaal Nederlandse initiatieven die later door meer en meer landen overgenomen zijn...

Iedereen voor zichzelf betalen. "going dutch" "dutch treat"

Vrijheid is typisch Nederlands. Vrijheid van Godsdienst was hier al een streven in de 16e eeuw en daarmee liep Nederland weer eens voorop. Geen enkel land is zo vrij als Nederland. Amerika is ook het land van de vrijheid, maar daar blijft de vrijheid een eeuwige droom.

Onze vele soorten brood Beschuit met muisjes De vele soorten broodbeleg Vla Pannekoeken als avondeten Stamppotten Haring Jenever Drop als snoep Stroopwafels Frikandellen Kroketten Als je dit een boeiend onderwerp vindt dan zou ik je het boek 'Dutch delight' aan willen raden, is in het engels maar ontzettend leuk om te lezen. Is verkrijgbaar via NlStore.nl en Bol.com enzo.

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/boeken/dutch-delig...

het woord apartheid

digitalisering Toegevoegd na 1 minuut: computer- en digitale spelletjes verzinnen.

Onze oer oud Hollandse molens die vroeger werden gebruikt voor bemaling opdat ons land niet onder water zou lopen. Zie de volgende link van Google. http://images.google.nl/images?sourceid=navclient&hl=nl&rlz=1T4GGLR_nlNL266NL266&q=molens+kinderdijk&um=1&ie=UTF-8&ei=_t4cS8PGB6bajQf6lv2BBA&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CCIQsAQwAw

Bronnen:
google

Ik heb even een lijstje opgesomt van wat ik denk dat echt typisch hollands is! :) Klompen Hutspot Dijken Molens Vlak landschap Kroket Snert Boerenkool met worst Het kaasmeisje Lange mensen (Nederlanders zijn zo'n beetje de langste mensen) De ''G'' (In andere talen wordt die zelden zo hard uitgesproken als hier) De rood-wit-blauwe vlak met oranje wimpel Tulpen en andere bloemenbollen Het dogen van softdrugs Het delfs blauw Haring en wittebrood (leids ontzet) Sinterklaas en zwarte piet Pepernoten etc. Het draai orgel De nederlandse schilders 11 steden tocht Koek en zoopie (bij het schaatsen) Stampot Onze bekende kazen Onze bekende bieren Fietsen (Nederland is een echt fietsland) De wallen Haven van Rotterdam Flevoland en de afsluitdijk Het keukenhof Madurodam Het koningshuis Meer kan ik zo even niet bedenken! :)

Ha, die MarieAnne; Koekje in de koffie dopen.

Als vlaming die nederland bewondert en verguist : het nuchtere is wel het voornaamste kenmerk in tegenstelling tot onze breugeliaanse manier van leven.

Eeuwenlang bestond ons land uit hardwerkende boeren en vissers. Zij zorgden voor echt Hollandse gerechten als stampot en klapstuk. Sudderlapjes, draadjesvlees of een gebakken schol of krabbetje behoorden tot het wekelijkse menu. Ook pannenkoeken, poffertjes en oliebollen zijn echt Hollands. En wat te denken van typisch Hollandse winterlekkernijen zoals speculaas, marsepein en krentenbrood met spijs? Elke streek in Nederland heeft zo zijn eigen variatie in koek, brood en ander lekkers. Als er in de winter kan worden geschaatst, vind je nog steeds koek-en-zopietenten op het ijs. Men verkoopt er warme chocolademelk met koek. Nederlandse kinderen eten graag hagelslag en pindakaas op hun brood. Ook dat zijn typisch Nederlandse producten die je in het buitenland niet zult vinden. Net zoals typisch Hollands snoepgoed: drop, spekken, kaneelstokken en suikerspinnen.

Bronnen:
http://www.leerkracht.nl/show?id=24995

Hier kijk is nog 27 meningen http://www.goeievraag.nl/vraag/klompen-molens-tulpen-typisch-nederlands.21565

broodje haring

Ik denk dat een dier wel voor elk land symbool staat en dat typisch iets voor het land is. Zo de leeuw van Nederland en met andere landen andere dieren. Per provincie zijn er meer typische dingen. Meeste zullen zeggen 'Maar molens, klompen en kaas zijn toch typisch Nederlands?'. Maar dit komt meer uit het westen van Nederland, oftewel de provincie ; Noord-Holland.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100