Autisme op het werkt (ict), wat is er nou precies moeilijker voor de autist?

Waarmee kan een autist moeite hebben op het werk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn heel veel varianten van autisme. Het het is niet meteen gezegd dat bepaalde 'eigenaardigheden' zich openbaren op het werk. Veelvoorkomende problemen: (uit de bron) - Te eerlijk zijn - Omgaan met ongeschreven regels en procedures en het tonen van respect - Moeite met onderbrekingen van routine - Werken in een drukke omgeving - Gezichtsblindheid en kledingvoorschriften - Problemen met oogcontact - Zelfdiscipline en discipline van buitenaf Toegevoegd na 1 minuut: Ook wil autisme niet zeggen dat alle 'eigenaardigheden' zich überhaupt uiten. Autisme is te breed.

Wat ik uit eigen ervaring met zo'n collega weet is dat hij zich op één ding stort en daar zo intensief mee bezig gaat dat hij het geheel uit het oog verliest. Hij heeft geen overzicht, maar verliest zich in details. Is ook snel afgeleid. Daardoor duurt het heel lang voordat een klus af is.

Hij heeft vooral moeite met veranderingen en voorstellingsvermogen. Dus als iets plotseling anders moet, heeft hij een probleem. Ook kan hij zich moeilijk voorstellen, dat een ander bepaalde dingen beter weet.

Presteren onder druk,en het veelvuldig wisselen van taken.Vaak ook moeite met sociale vaardigheden zoals bijvoorbeeld werk delegeren of leiding geven aan anderen.