Wat is het langst bekende spreekwoord of gezegde?

Als in; het meest aantal woorden...

Toegevoegd na 58 minuten:
Wil je de woorden voor me tellen bij je antwoord. Dank u

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Al draagt de aap een gouden ring zo is het toch een lelijk ding Al heeft de sim een gulden rok, Zo is 'et toch maar enkel jok; Want schoon zij met een grote pracht, Wordt deftig in het spel gebracht, En dat ze voor de eerste maal Komt prachtig treden op de zaal, Komt wonder moedig aan de dag: Zij is een aap, gelijk ze plach'; Want eer men nog de rolle sluit, Zo kijken hare grillen uit, Want zijde, goud, fluweel, satijn, En geven niet als enkel schijn. De vors die huppelt naar de poel, Al zat hij op een gouden stoel. (Jacob Cats)

Begin de dag met een dansje,begin de dag met een lach.Wie vrolijk kijkt in de morgen,die lacht de hele dag. Toegevoegd na 2 minuten: Goede morgen.

54 woorden. Wie het onderste uit de kan wil hebben, krijgt het deksel op zijn neus. Ook: wie het onderste uit de kan wil hebben, krijgt het lid op zijn neus. Als je tot het uiterste wil gaan om alles voor jezelf te krijgen, kun je onaangename ervaringen opdoen. Wie al te begerig is, krijgt niets.

Bronnen:
http://www.spreekwoorden.info/diverse_spre...

Je kan de richting van de wind niet veranderen, wel de stand van je zeilen Toegevoegd na 17 minuten: (15)

*Van de hand tot de mond valt de pap op de grond. 'Iets kan altijd op het laatst nog fout gaan' *Van elkaar meugen ze niet, bij elkaar deugen ze niet. 'Ze kunnen niet zonder elkaar, maar als ze samen zijn, maken ze ruzie' *Pissebed wegjagen en kakkebed weerkrijgen. 'Van de regen in de drup raken'

Bronnen:
www.spreekwoorden.nl

"Eerlijk duurt het langst" Slechts 4 woorden, maar wel erg lang...

"Aan het langste eind trekken" Ik win! :-)) gni.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100