Waar vind je openbare ruimtes?

Wat zijn nog meer de openbare ruimtes naast een bibliotheek? Is een hotel bijvoorbeeld ook een openbare ruimte?

Weet jij het antwoord?

/2500

Openbare ruimte of publieke ruimte is de ruimte die voor iedereen toegankelijk is. Het is een fysieke plaats waar een groot deel van het publieke leven zich afspeelt. De meeste openbare ruimtes bevinden zich in de open lucht, maar ook vrij toegankelijke overheidsgebouwen en publieke instellingen kunnen tot de openbare ruimte worden gerekend. Toegevoegd na 3 minuten: Een hotel is gedeeltelijk openbare ruimte. Daar waar iedereen binnen kan lopen, dus lobby, loungeruimtes, bar, eetzaal etc. wel. Maar de kamer die jij gehuurd hebt en waarvoor je betaalt hebt is geen openbare ruimte.....

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Openbare_ruimte

Wikipedia zegt: Openbare ruimte of publieke ruimte is de ruimte die voor iedereen toegankelijk is. Het is een fysieke plaats waar een groot deel van het publieke leven zich afspeelt. De meeste openbare ruimtes bevinden zich in de open lucht, maar ook vrij toegankelijke overheidsgebouwen en publieke instellingen kunnen tot de openbare ruimte worden gerekend. Een stationshal is openbaar, ook een gerechtsgebouw is openbaar. En zo zijn er velen.

Een ruimte waar iedereen toegang heeft, zonder geweigerd te worden. Een hotel en een winkel zijn particulier eigendom en daar kun je dus geweigerd worden. Openbare ruimtes: postkantoor, ziekenhuis.

In principe is alles in Nederland waar niet duidelijk is dat je er niet mag komen (middels een hek, een poort, een bord e.d.) openbare ruimte. Parken en straten zijn dus (meestal) openbare ruimte. Een openbare ruimte is doorgaans niet overdekt, als het wel overdekt is, dan noem je het doorgaans een gedeeltelijk openbare ruimte. In gedeeltelijk openbare ruimtes kan je zo binnenlopen, maar als je je niet aan bijvoorbeeld de kledingvoorschriften houdt of bij ongewenst gedrag, dan kun je buiten gezet worden, zoals een café of de lobby van een hotel. De kamers in een hotel kunnen alleen met een sleutel betreden worden en zijn dus geen openbare ruimte.

Buurthuizen en gemeentelijke instellingen zijn openbare ruimtes(of hebben ze in ieder geval)Het zou dus geen probleem moeten zijn om het gemeentehuis/stadskantoor binnen te wandelen om van het toilet gebruik te maken.

De betekenissen van openbare ruimtes is al uitgelegd in de vorige antwoorden. Hier wat voorbeelden van openbare ruimtes: -bibliotheek -winkelcentrum -De hal van een trein/metro station -cafe/restaurant Dit zijn voorbeelden van overdekte/binnen een gebouwse openbare ruimtes. Je hebt dan natuurlijk ook: -pleinen -parken/bossen Dit zijn openbare ruimtes in de open lucht Toegevoegd na 8 uur: Cafe's en restaurants zijn btw geen openbare ruimtes! Toegevoegd na 8 uur: Omdat cafe's en restaurants bij de horeca horen, betekent het dat ze geld willen maken en dus niet voor iedereen toegankelijk is. Alleen voor mensen die daadwerkelijk daar komen om wat te nuttigen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100