Hoe krijg ik meer vrijwilligers voor in het buurthuis?

We staan te springen om vrijwilligers maar zie ze maar eens te vinden en nog belangrijker hoe te houden...

Weet jij het antwoord?

/2500

Eerst kun je advertenties in kranten zetten en een briefje ophangen in supermarkten. Daarnaast kun je proberen bij de plaatselijke middelbare school een deal te sluiten over maatschappelijke stages, dan moeten leerlingen vrijwilligerswerk doen. Om vrijwilligers te houden kun je het beste heel flexibel zijn: ze zijn er voor jou en niet andersom. Als ze eens weg willen moet dat kunnen want je moet blij zijn dat ze überhaupt komen. Als het kan is af en toe een cadeautje ook leuk.

Misschien een idee om contract op te nemen met middelbare scholen in de buurt. Leerlingen moeten allemaal maatschappelijke stage lopen, een buurthuis is daarvoor een goede plek, wel tijdelijk maar misschien blijven er wel een paar ' hangen'. Inschrijven bij een vrijwilligers vacaturebank. Een artikel in het plaatselijke krantje over de activiteiten in het buurthuis, met gelijk een oproep voor vrijwilligers.

Misschien is het een idee om flyers in het dorp/stad te verspreiden huis an huis met een dringende omroep. Goed opvallend met aan de voorkant de opschrift Attentie Attentie b.v.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100