Welke van de volgende opleidingsoort past het beste bij het werk in een uitgeverij? Marketing en communicatie

Ik wil graag bij een uitgever werken, en ben opzoek naar een geschikte opleiding, welk van onderstaande is het meest geschrikt?

Marketing en communicatie

Assistent communicatiemedewerker
Internationaal communicatiemedewerker
Marketingmedewerker
Medewerker evenementenorganisatie

De site waar het opstaat: http://www.idcollege.nl/mbo-opleidingen/handel/

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hier vind je diverse pagina's met allemaal vacatures bij uitgeverijen: http://www.indeed.nl/vacatures?q=Uitgeverij Het gaat voornamelijk om allerlei verschillende functies en de vraag is natuurlijk welk werk jou het leukste lijkt: - commerciële functie, b.v. marketing, verkoop, accountmedewerker enzovoort. Daarvoor kun je het beste een opleiding voor Marketingmedewerker volgen. - ook zijn er Helpdesk-banen en redactionele vacatures. Om bij een Helpdesk aan de slag te gaan, lijkt Assistent Communicatiemedewerker mij een goede keuze. Voor redactionele functies kun je, denk ik, beter een opleiding volgen op het gebied van taal of journalistiek. Misschien is het handig eerst eens een goed beeld te krijgen van wat je leuk vindt - en waar je goed in bent, natuurlijk! Belangrijkste vraag daarbij is of je commerciële baan wilt of niet. Als je kiest voor een commerciële baan (b.v verkoop of marketing) dan zou ik voor de Marketingopleiding gaan! In die richting zijn er ook genoeg vacatures. Succes!

in bijlage een link van een uitgever met vacatures. Hier wordt vaak een afgeronde HBO opleiding gevraagd bij voorkeur Journalistiek.

Vaak wordt voor een functie bij een uitgeverij een HBO of WO gevraagd, zoals deze: https://studiegids.leidenuniv.nl/studies/show/1404/boek_boekhandel_en_uitgeverij_praktijkstudie Of deze particuliere: http://www.vob.nl/opleiding/item.php?oplid=93 Als ik jou was, zou ik bij de opleiding die je op het oog hebt informeren, ik vermoed dat je dan bij Assistent communicatiemedewerker terechtkomt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100