Wat kun je doen met de post die verkeerd afgeleverd is in je brievenbus?

De post is gewoon op het verkeerde adres afgeleverd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

1. Weggooien (not done). 2. Openmaken en lezen (not done) 3. Zelf bij die geadresseerde in de bus doen. (aanbevolen) 4. Weer op de post doen.

gewoon weer in de brievenbus doen of afgeven bij het postkantoor

als het vlakbij je is zelf even in de bus gooien, en anders ( als je nog postzegels) hebt hem nog een keer op de bus doen. of bv retour afzender.

Je kunt meerdere dingen doen: 1 Zelf bezorgen op juiste adres 2 Brief opnieuw in de brievenbus doen Je moet dan wel even kijken of de rechtonder gedrukte postcode overeenkomt met het adres. Is dat niet zo maar heeft het jou postcode dan moet je de gedrukte postcode en streepjescode even doorhalen met een pen. Je hebt anders kans dat de brief nogmaals op jou adres bezorgt wordt. Tegenwoordig word de post voor het grootste gedeelte automatisch bezorgt. Voor deze sorteermachines is deze streepjescode het adres.

Er 'retour afzender' opzetten, met de melding 'verkeerd bezorgd'. Vervolgens de post weer in de TNT-brievenbus gooien. Je kunt natuurlijk de post ook zelf op het juiste adres afgeven als het niet te ver weg is.

Dat ligt er aan. Als het post is met jouw adres er op maar met een andere naam, dan kun je die retour afzender sturen. Het adres doorstrepen en "geadresseerde onbekend op dit adres" er op zetten. Gewoon verkeerd afgeleverde post bezorg ik zelf bij het juiste adres als het vlakbij is, anders gaar het de brievenbus weer in. Toegevoegd na 20 minuten: gaar=gaat

Verkeerd bezorgde post kunt u mee retour geven aan de bezorger of in de dichtsbijzijnde brievenbus deponeren. Echter voor u dat doet moet u even de streepjescode aan de onderzijde van het poststuk controleren of daar niet uw postcode en huisnummer is vermeld. Indien uw postcode en huisnummer zijn vermeld dient u de gehele streepjescode inclusief de postcode zwart te maken, doet u dit niet wordt de post wederom bij u bezorgd.

Zelf bezorgen of terugbrengen naar het postkantoor

Nog een mogelijkheid: De geadresseerde bellen en overleggen. Ik heb zoiets eens meegemaakt. Toen was de oplossing: post openmaken en vervolgens (na weer overleg) inscannen en mailen. Het overleggen met de geadresseerde is zeker nuttig wanneer blijkt dat de post een dringend karakter heeft.

de spuitcode rechtsonder correspondeert met de adresgegevens van de geadresseerde. Dus als jouw NAW erop staan deze doorstrepen en dan in de oranje brievenbus gooien. Staat de juiste spuitcode erop dan kun je ze eveneens in de oranje bus gooien

Bronnen:
hersenpan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100