Krijgen gasten in een tv-show betaald vor hun aanwezigheid in die show?

Bijvoorbeeld bij Pauw & Witteman: krijgen de gasten daar geld voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hier wordt absoluut voor betaald. Tenzij er een direct belang is voor de gast zelf en dit is zeker in de helft van de gevallen zo. Dit zie je vooral bij artiesten (die net een cd uithebben of een concert gaan geven), schrijvers (die net een boek hebben uitgegeven) en zeker ook bij politici. Let maar eens op in hoeveel programma's die zitten in verkiezingstijd.

Bij de sport krijgen de personen wel betaald. Nederland De beroemdheden op de Nederlandse televisie verdienen grof geld. Johan Cruijff kreeg per jaar één miljoen euro betaald om zo af en toe te verschijnen als commentator bij Studio Sport. Presentator Paul de Leeuw kreeg €650.000 per jaar uitgekeerd. Dit zijn bedragen betaald door de belastingbetaler, ze werken namelijk voor de publieke omroep.

Bronnen:
http://muziek-en-film.infonu.nl/televisie/...

Bekende Nederlanders krijgen geld als ze meedoen met spelletjesshows en andere lichtvoetige programma's. Prem Radhakishun vertelde laatst in een programma dat hij voor zijn verschijnen in dat 35 minuten durende programma evenveel geld kreeg als een beginnend politieagent in een maand verdient.

Vaak kan je je opgeven om bij een prog te zijn,of je daar wat voor krijg weet ik niet. Vaak zijn het ook 'figuranten'die middels een castingbureau worden gebruikt,heb zelf ook regelmatig in prog als 'publiek' gezeten. Ik kreeg daar gemiddeld zo'n 50 Euro voor incl reiskosten.

Joran van der Sloot kreeg €5000 voor een interview bij Pauw & Witteman

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100