Waar haalt de overheid de heroine vandaan die gratis aan verslaafden wordt verstrekt?

Ik weet niet of dit project nog loopt maar, in een aantal gemeenten werd/wordt gratis heroine verstrekt aan langdurig zwaar verslaafden.

Waar komt die heroine vandaan? Wie benaderen ze daarvoor? En hoe komt die Nederland in?

Toegevoegd na 42 minuten:
Ik zie al een aantal antwoorden over dat het geen heroine is maar methadon. Maar ik weet dat er een kleine groep verslaafden is die gratis onder medisch toezicht heroine krijgt.

Een artikel van vorig jaar van het jellinek over het project in de gemeente Utrecht.

http://www.jellinek.nl/nieuws/nieuwsartikel/228

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is maar een gokje, maar misschien gebruiken ze daar in beslag genomen (en geteste) heroïne voor? Toegevoegd na 18 minuten: Dat kan je wel leuk zeggen en een min geven, maar de overheid heeft meerdere experimentele projecten lopen, waar onder medisch toezicht gratis heroine word verstrekt aan verslaafden.. De overheid heeft Heroïne geregistreerd als medicijn (diacetylmorfine) en word dus gemaakt voor de overheid Toegevoegd na 27 minuten: Quote uit het pdf van de overheid "De grondstof heroïne werd in een centrale apotheek bereid tot een farmaceutisch product volgens de regels van Good Manufacturing Practice (GMP) and Good Laboratory Practice (GLP) rekening houdend met de Opiumwet. De heroïne werd aan de behandeleenheden in twee vormen geleverd door een centrale apotheek. De inhaleerhare heroïne werd aangevoerd in de vorm van poeder, eerst in capsules maar later in sachets (zie verder § 4.4); de injecteerbare heroïne in de vorm van een drooggevroren poeder in multidosis flacons. De dagelijkse dosis injecteerbare heroïne werd als oplossing door de lokale behandelinstelling verder bereid."

De overheid zelf verstrekt geen heroïne, ook niet voor mensen die het op doktersrecept mogen gebruiken. De overheid verstrekt methadon aan verslaafden.

Bronnen:
http://www.novadic-kentron.nl/default.aspx...

Het was geen heroine maar methadon, opgelost in limonadesiroop dat werd ingekocht bij de GGD. Kosten voor legale methadon zijn erg laag en het oplossen werd gedaan om te voorkomen dat het werd doorverkocht. Ik heb zelf op een methadonbus gewerkt, dus kan alleen spreken uit de eigen ervaring.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100