Waarom koopt Griekenland 400 tanks van Amerika?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Griekenland leeft al jaren op gespannen voet met Turkije. Dit komt door de kwestie Cyprus. Jaren geleden heeft Turkije de helft van Cyprus veroverd. Het Turkse leger is veel sterker dan het leger van Griekenland. Als je dan goedkoop aan 400 tanks kunt komen, dan zijn er wel een paar Griekse generaals die de regering onder druk zetten op dat spul te kopen.

Het zou geen koop zijn maar een gift van de VS, die willen kennelijk wat dumpen (of hebben afspraken over de 'prijs' anders dan geld). Ik denk dus dat het 'waarom' meer aan de VS-kant zit dan aan de Griekse kant. Toegevoegd na 3 dagen: Probleem is opgelost: Griekenland zou de (tweedehands) wel degelijk _krijgen_ van de VS, maar zou zelf de transportkosten moeten betalen. Bij nader inzien hebben ze er toch maar voor bedankt. Dit alles volgens informatie van minister De Jager, zie Teletekstpagina 114.

Waarschijnlijk hebben ze het nodig (ook in de EU gelden wetten voor minimale defensie van een land). Gezien de huidige Griekse economie kunnen ze ze niet nieuw gaan kopen ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100