Waarom lijden de mensen in afrika honger?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is daar erg veel droogte en weinig grond die geschikt is om te bebouwen daarnaast is er ook niet zoveel water als er hier is. Toegevoegd na 1 minuut: Ik vergeet nog te zeggen dat er ook enorm veel armoede is mensen die geenwerk hebben en dus ook geen geld daar krijg je niets als je niet werkt.

Omdat veel Afrikanen blijven wonen in onvruchtbare gebieden. Zie verder de antwoorden bij een gerelateerde vraag: http://www.goeievraag.nl/vraag/nederland-rijker-bijvoorbeeld-afrikaanse-landen.123936

Wegens incompetent internationaal menselijk bestuur.

"Oorzaken Bij hongersnood gaan de bevolkingsaanwas en de voedselproductie niet gelijk op. De voornaamste oorzaak voor de voedselschaarste is de enorme droogte op het Afrikaanse continent. Ook armoede is een belangrijke factor. Daarnaast zorgen maatschappelijke conflicten en oorlogen (beide vaak met een neokoloniale achtergrond) voor een slecht beheer van de voedselsituatie in sommige landen. Bovendien is ook in landen waar conflicten geen rol spelen het economische beleid van de overheid niet adequaat. Ten slotte wordt de promiscuïteit van de Afrikanen genoemd. Daardoor worden te veel kinderen geboren: meer monden dan voedsel. De schuld daarvoor wordt bij het Vaticaan gelegd: condoomgebruik zou het aantal hongerende en stervende kinderen flink kunnen reduceren. Verdedigers van het Vaticaan stellen de kwaliteit van de in Afrika gebruikte condooms ter discussie."

Bronnen:
http://www.vecip.com/default.asp?titel=Hon...

Door kapitalistische wereldordening. Niemand op deze planeet zou in honger en armoe hoeven leven. Het kapitalistisch systeem is daar de enige schuldige voor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100