Wordt over de hele wereld het opsteken van de middelvinger begrepen?

Of kennen ze dat niet overal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In principe staan bijna alle landen met elkaar in verbinding door communicatie met internet/ televisie. Al deze landen kennen hoogst waarschijnlijk dit gebaar. Er zullen wat uitzonderingen bestaan in afrika in de allerarmste delen, maar op kleine uitzonderingen na kennen we dit gebaar wereldwijd.

In Aziatische landen is het niet zo bekend. Bv in Taiwan, steken ze geen middelvinger op maar een vuist met gebogen wijsvinger. Dit heeft dezelfde betekenis als de middelvinger hier. Als je daar een middelvinger opsteekt, en met name in de binnenlanden zal dit niet altijd begrepen worden.

In Italië weten de douaniers precies wat je er mee bedoelt. Ik ben er op een haar na voor in de bak gegooid!

De meeste verwesterde landen wel, enzo niet san komt een vuistgebaar ook over..

Bronnen:
www.wikipedia.nl

In Arabische landen wordt het wellicht wel begrepen, maar het gebaar is juistandersom, je vingers uitsteken en je middelvinger naar binnen doen.

Door de globalisering is dit toch wel als een welbekende belediging gezien. Er zijn natuurlijk altijd gebieden in de wereld die niet mee gaan met deze globalisering en dus dit gebaar niet zullen begrijpen. Deze gebieden hebben vaak wel alternatieven, zoals hier al een paar voorbeelden zijn genoemd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100