Wat moet een Universiteit met een proefveld van 47.000 hennepplanten (waarde van +/- 4,4 miljoen)

- De hennepplantage die woensdag in Lelystad werd ontdekt, blijkt een proefveld van de Wageningen Universiteit. Dat heeft directeur Praktijkonderzoek Plant en Omgeving, Ton van Scheppingen, donderdag gezegd.

De politie ontdekte de wietplantage na een anonieme tip en er moest een helikopter aan te pas komen om het veld met hennep in een maisveld op te sporen. Het ging om een veld met circa 47.000 hennepplanten die een straatwaarde van 4,4 miljoen euro vertegenwoordigden. De politie was al begonnen met het ruimen van de planten toen Wageningen Universiteit de benodigde vergunningen toonde. Het rooien van het proefveld is inmiddels gestaakt.

(bron"telegraaf")

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De stengels van hennep bevatten lange vezels die na enig rotten gemakkelijk , net als bij vlas , er uitgehaald kunnen worden en daarvan kunnen garens gemaakt worden die zachter zijn dan de garens van vlas. Of de garens sterker waren valt nog te bezien, maar in de verre oudheid gebruikte men als hennep en vlas om de vezels te winnen en van die hennep kon een zeer fijn weefsel worden gemaakt, zoals uit de windsels (van oude kleding) van de mummies uit de sarcofagen aantoonbaar is. De planten zelf hadden geen straatwaarde er zaten geen toppen aan. Alle vergunningen waren aanwezig, het was dus weer een geweldige scoop van de Telegraaf, zoals gebruikelijk.

waarschijnlijk onderzoeken ze de groeieigenschappen van hennep die zo gekweekt wordt. Bijvoorbeeld of het minder thc oplevert dan binnenplanten ofzo, en in welk seizoen het het beste groeit (handig om te weten zodat de politie weet in welke maanden ze de maisvelden moeten controleren), en zo zijn er nog wel wat mogelijkheden te bedenken..