Volgens de brandweer was 1 van de problemen bij het blussen van de strandtent, dat ze te weinig water voorradig hadden. Hoe is dat nu mogelijk?

Er ligt een complete zee vol water op een paar meter van die strandtent vandaan...

Betreft brand bij een Haags strandpaviljoen vandaag.

Zie bericht op Nu.nl. De brandweerman staat op de video doodleuk te vertellen dat ze te weinig water voorradig hadden...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De meeste voertuigen van de brandweer zijn alleen geschikt voor zoet water in hun tank/pomp. Vandaar dat er extra slangen en pompunits moeten komen bij dat soort branden. Je ziet tegenwoordig steeds vaker dat met name bedrijven een basis bij het terrein hebben waar een buffervoorraad bluswater zit. Dan kan de brandweer de eerste aanval inzetten en ben je effectiever als dat water vanaf grote afstand moet worden aangevoerd. Is overigens ook een groot probleem bij bosbranden.

Volgens mij is dat omdat hun pompen stuk gaan van zeewater. Zeewater is zout en daarvan gaan dingen heel snel roesten, en daardoor gaan de pompen stuk. Dan hadden ze dus met emmertjes water heen en weer moeten rennen.

Klinkt grappig, maar is logisch. Van dat zoute water gaat inderdaad het materiaal kapot. Bovendien is zo'n strandtent vaak gewoon van spaanplaat en triplex inelkaar gezet. Voordat ze een slang van 100m in het water hebben liggen en de pomp het water over die afstand omhoog hebben gepompt is er van die strandtent al helemaal niets meer over.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100