mijn auto staat precies onder een boom waar altijd duiven in zitten weet iemand een manier om ze uit die boom te houden.

ik had al gehoord van iemand dat ik cd's in de boom moest
hangen. dat werkt wel iets maar toch niet zo als ik hopte.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Weinig wat jij kan doen. Althans er zijn middelen, maarja, dat mag in Nederland niet. Ik Duitsland zijn er een soort knalpatronen die je met een alarmpistool afschiet in de handel. Deze heten ook "vogelschrik". Dat is wel redelijk effectief, maar als je die hier zal gebruiken gaan of de buren klagen en zal oom agent jou een bezoekje brengen. Je kan op iedere tak (!!) van die pinnetjes plaatsen, die zijn bij de grote tuinbouwleveranciers wel verkrijgbaar. (die dingen die je in Amsterdam veel ziet op oude panden) Maarja, dat lijkt mij onbegonnen werk. Ik weet niet hoe groot de boom is, maar je zou een groot net (die ze gebruiken voor gewassen te beschermen tegen vogels) over de boom heen kunnen doen. Of leg iets over de auto heen steeds. Vogelkak kan de lak ernstig en onherstelbaar doen beschadigen. Dus ik snap jouw dilemma.

Felgekleurde plastic-zakken in repen knippen en in de boom hangen zodat de wapperen, zo blijven ze (bij mij) weg

Als het iets mag kosten kun je een kunststof torenvalk in de boom hangen als afschrikmiddel voor duiven. http://www.tuinadvies.be/shop/product.php?id=877

misschien een beetje lullig antwoord en of het werkt joost mag het weten maar als ik jou was zou ik gewoon voer kopen en verder op in de bomen hangen zodat ze daar lekker gaan hangen. mocht dat niets worden probeer via de gemeente die boom weg te laten halen!!!