Princes Maxima heeft 3 dochters, als ze een jonge nu krijgt, wie wordt de nieuwe koning? De eerst dochter of hem?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het eerste kind. Alleen in Engeland geldt dat de jongen voor gaat.

Als oudste kind van Koningin Beatrix komt Prins Willem-Alexander als eerste in aanmerking voor troonopvolging. Daarna volgen Prinses Catharina-Amalia, Prinses Alexia en Prinses Ariane, de dochters van Prins Willem-Alexander. Ook als er nog een zoon geboren wordt zal toch Amalia als eerste in aanmerking komen. Pas als zij niet beschikbaar zijn, komen Prins Constantijn en zijn kinderen, Gravin Eloise, Graaf Claus-Casimir en Gravin Leonore in aanmerking. De laatsten in de lijn van troonopvolging zijn Prinses Margriet en haar zonen Prins Maurits en Prins Bernhard.

De eerstgeborene blijft het hoogst in troonopvolging, ongeacht of dit een man of vrouw is. Voorheen werd bij de troonopvolging wel voorkeur gegeven aan een kind van het mannelijk geslacht maar dit is in de wet aangepast in 1983.

Het geslacht maakt in deze niets uit. Als er nu een jongen wordt geboren, komt hij op plaats 5 terecht van de lijst van troonopvolging, na Prinses Ariane, en voor Prins Constatijn. http://wikikids.wiki.kennisnet.nl/Lijn_van_de_Nederlandse_Troonopvolging

De jongen wordt koning, zeker weten. De dochters worden konining bij troonopvolging.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100