Wat is er (volgens de Amerikanen) zo slecht/dreigend aan het communisme?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om kort door de bocht te gaan, het communisme is exact het tegenovergestelde van het neo-liberale Amerika. In een communistisch land is het de overheid die zorg draagt over tal van zaken zoals onderwijs, gezondheidszorg, etc. Ook het plannen van de economie hoort volgens deze leer bij de overheid thuis. Men wil dan namelijk produceren naarmate er behoefte is. In de VS is dit alles compleet tegenovergesteld. Onderwijs is veelal een zaak van privéscholen, gezondheidszorg is een markt van verzekeringsmaatschappijen, etc. De Amerikaanse overheid bemoeit zich het liefst helemaal nergens mee. Ook niet met de economie. Deze volgt de wet van vraag en aanbod in tegenstelling tot de planeconomie van het communisme. Het communisme zou 'The American Dream' bedreigen en daarmee zagen aan de poten van de Amerikaanse maatschappij. Sinds de Koude Oorlog ten einde is gekomen, is ook 'het gevaar' van het communisme verdwenen. Vraag is echter of het communisme daadwerkelijk ooit bestaan heeft. De SovjetUnie (stalinisme) bleek een dictatuur te zijn evenals China (maoïsme), Noord Korea en Cuba dat momenteel zijn.

Het slechte aan het communisme zoals dat in oost Europa is uitgevoerd is dat er geen kritiek op mocht worden geleverd. Je hebt maar te pikken wat de overheid wil. In het westen heb je het recht om te demonstreren als je het ergens niet mee eens bent. Je mening telt hier dus mee.

Amerika heeft altijd gelooft in kapitalisme en als communisme groter zou worden is de kans dat Amerika ook communistisch wordt groter. Ook houdt communisme in dat er maar een partij/leider aan de macht is en er dus geen democratisch stelsel is dat wordt ook als ongewenst gezien, niet alleen door Amerika.

Het is één richtingsverkeer. Minder vrijheid, minder geluk, onderdrukt wordt je

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100