Wie herkent zich in zachtmoedigheid ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoy Addie MIjn man is de verpersoonlijking van zachtmoedigheid. Ik ken geen mens op deze wereld die hem niet mag.Dat wil niet zeggen dat hij een doetje is,zeer zeker niet.Hij is een gezinsmens die er van houdt om te zorgen en verzorgen.Hij heeft een hekel aan ruzie en zal dat ook zoveel mogelijk vermijden.Hij heeft een kalmte en een rust over zich waar ik mij bijzonder goed bij voel.Ik heb het erg getroffen met hem.Wij zijn al 33 jaar samen.

Ik in ieder geval absoluut nu niet, dan niet en nooit niet... Toegevoegd na 1 minuut: En voor de moderators: Ik antwoord letterlijk op de vraag!

Zachtmoedigheid 'is my middle name'. In alle synoniemen herken ik mezelf; aangenaam goedaardig goedhartig goedig goedmoedig goeiig heerlijk liefelijk mild nobel vriendelijk zachtzinnig zoet zachtaardig zacht weekmoedig meegaand barmhartig Zachtmoedig zijn is één ding, waardering van de ander maakt het pas echt mooi en extra de moeite waard om zachtmoedig te zijn.

Mijn voornaam (erg voornaam, trouwens) betekent 'de zachtmoedige' of 'de vergevingsgezinde'.

ja...ik!!! vriendelijkheid en zachtmoedigheid zijn voor mij de leidraad in de omgang met anderen....

Ik heb zeker zachtmoedige kenmerken!

In de bijbel staat in Mattheüs 5:5, Zalig zijn de zachtmoedigen. Maar dat staat nogal haaks op wat wij in de harde wereld om ons heen zien. Het gaat in onze tijd steeds meer om dingen als: opkomen voor je rechten; jezelf niet in de luren laten leggen er bovenop zitten enz. De zachtmoedigen hebben misschien recht op de halve wereld, de brutalen hebben de halve wereld.

Ik ben niet zachtmoedig en ga/heb met niemand mee lijden, maar ik leef wel mee. Dit maakt voor mij een groot verschil en de ander heeft daar ook meer aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100