Vraag over zeehondjes versus koeien, varkens & kippen

Waarom zijn er zoveel meer mensen die zeehondjes doodknuppelen voor vacht en vlees schandalig vinden dan dat er mensen zijn die tegen de bio industrie zijn? Daar gebeuren toch dezelfde dier-onwaardige dingen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sterker nog: wat er in de bio-industrie gebeurt. is nog dier-onwaardiger dan wat er met de zeehondjes gebeurt. Althans dat is de mening van deze vegetariër. De reden dat meer mensen tegen de zeehondenjacht zijn, is dat zeehondjes (zeker de jongen) een hoger knuffelgehalte hebben dan pak hem beet een kip of een koe. Verder is het zo dat de gemiddelde Nederlander weinig te maken heeft met een zeehondje, als het gaat om consumptie. We eten ze namelijk niet en hebben vaak het geld niet om hun bont te dragen. Dat maakt het ook weer makkelijker om tegen de zeehondenjacht te zijn. Zou je net zo ageren tegen de bio-industrie, dan zou je je kippenboutje of je frikandelletje moeten missen (als je consequent bent), en dat willen veel mensen niet opgeven.

Dat komt omdat een enkel geval van dierenmishandeling dat uitvergroot in de media komt, vaak veel meer impact heeft dan dierenleed dat achter de schermen plaats vindt. Bovendien zijn de meeste mensen hypocriet, want ze willen wel vlees eten, maar willen niet weten waar het vandaan komt.

Ik denk dat dat zo is omdat veel meer mensen gebruik maken van producten uit de bioindustrie. Ik denk dat velen de praktijken in de bioindustrie wel ok vinden omdat zij van de producten elke dag gebruik van maken, maar dat als ze de tv-beelden van zielig kijkende zeehondjes en hun verhaal erbij zien dat dat ze meer aanspreekt.

Het waarom is simpel: de aaibaarheidsfactor. Omdat iedereen een klein zeehondje zo'n lief beestje vindt, wordt dit schandalig gevonden.

doodknuppelen is het woord dus.... als we hier dieren afmaken dan krijgen ze een stroomstoot of een pin door hun kop en dan is het over. er is controle, er zijn wetten en voorschriften (niet dat ik het hier mee eens ben, maar dat terzijde) bij het zeehondje word er net zo lang op hun kop ingehakt tot het dier overlijdt.... en soms tot het niet meer beweegt maar nog niet dood is. geen controle, het vlees laten we liggen want we hebben alleen de bontjas maar nodig. deze worden eraf gehaald, en ze gaan door naar de volgende.....

Bronnen:
http://www.youtube.com/verify_age?next_url...

Ja, daar gebeuren inderdaad even veel dier-onwaardige dingen. Ze lijden misschien iets minder heftige pijn, maar wel véél langer; een zeehond leeft tenminste nog tot zijn dood in het wild, dieren in de bio-industrie leven hun hele leven als een soort machine. Opgesloten, zonder mogelijkheden om hun natuurlijke behoeften te vervullen (beweging, natuur, zonlicht, hun jonkies zogen en opvoeden, eigen keuzevrijheid). Ik denk dat het met een aantal dingen te maken heeft: - sommige mensen weten niet wat er gebeurt voor hun stukje vlees, ei of melk. Geen wonder ook, met al die foto's van blije diertjes in de wei op de verpakking. Veel mensen denken ook nog steeds dat voor zuivel en ei geen dieren worden gedood. - Mensen vinden zichzelf belangrijker dan dieren. Levert dierenleed hen persoonlijk niets op, omdat ze bijv. zélf geen zeehondenbont dragen, dan zijn ze tegen; maar kunnen ze daardoor zelf (goedkoop) vlees of kaas eten, dan vinden ze hun eigen genot en portemonnee toch belangrijker. Het is heel makkelijk om iets waar jij zelf geen behoefte aan hebt af te keuren. - Veel mensen zijn zeer specieïstisch. Dat komt deels door de knuffelbaarheid en smaak, en dat speelt bij zeehonden zeker een rol. Maar het komt ook deels door wat ze gewend zijn. Iemand die een kat opeet, is een dierenbeul, maar koeien, varkens en kippen opeten is natuurlijk en normaal. Omdat zij eraan gewend zijn dat wij deze dieren eten, denken veel mensen dat dat dier dus dáárvoor dient, dat dat het levensdoel van zo'n diersoort is, om óns te plezieren. Als onze opa's en oma's massaal begonnen waren met katten te eten en varkens te houden als huisdieren, en wij daarmee opgegroeid waren, zouden die mensen niet kattenvlees maar juist varkensvlees dierenmishandeling vinden. Ook zijn er mensen die vinden dat een dier dat in het wild opgroeit, er voor zichzelf is, en recht heeft op een eigen leven; maar eenzelfde dier dat opgroeit in de voedingsindustrie daar geen behoefte aan heeft, omdat hij/zij immers geboren wordt om ons te voeden. Alsof alle gevoelens en verlangens op magische wijze nooit tot stand komen bij dieren die als slaven zijn geboren. Een gebrek aan zelf kritisch kunnen nadenken, is denk ik helaas toch vaak een onderliggende oorzaak. Toegevoegd na 1 minuut: Deze selectieve verontwaardiging kom je overigens op meer plaatsen tegen. Veel mensen vinden het een schande om een aap of slang als huisdier te houden, maar vinden het geen probleem dat een... (lees verder bij reactie)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100