Wat te doen als je zelfs verdwaalt in een gang met twee deuren, bij wijze van spreken?

als ik naar een bejaardenhuis, school, of andere instelling moet om een vogeltje op te halen, weet ik na twee gangen de uitgang al niet meer te vinden.
moet ik naar het ziekenhuis, dan loop ik daar verloren te dwalen.
in een vreemde stad verlies ik alle orientatie.
zijn er tips of trucs die ik kan toepassen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat mij helpt is om na het binnengaan van gebouwen even om te kijken of er vanaf de tegenovergestelde wijze bewegwijzeringsbordjes naar de uitgang aanwezig zijn. Later heb ik geleerd dat het helpt om te onthouden of ik de laatste keer dat ik van richting ben veranderd links- of rechtsaf ben gegaan. Op de terugweg weet ik dan welke uitgang ik in de tegenovergestelde richting moet nemen.

Bronnen:
Ervaring

probeer herkenbare punten te onthouden. Zoals een ''aparte'' winkel, een felgekleurd huisje, een kerktoren, etc. In een ziekenhuis, of een vergelijkbare omgeving, moet je je goed op de route concentreren. Toegevoegd na 1 minuut: en met dat concentreren bedoel ik : bij de grote plant linksaf, bij die gekke deur rechtsaf, bij die rij stoelen rechtdoor, etc. Als je herkenbare punten hebt, lukt het veel makkelijker om je weg terug te vinden. En anders zijn er altijd mensen die zo vriendelijk zijn je te helpen;)

Je kan jezelf trainen hierin. Probeer steeds opvallende dingen te onthouden die je onderweg tegenkomt. Begin met kleine stukjes en maak de route steeds groter. In vreemde steden kun je met een GPS werken. Hierbij markeer je het vertrekpunt (auto) en met de GPS kom je steeds terug op de juiste plaats. Voor GPSn zie link.

Ik heb precies hetzelfde! Als kind liep ik steevast het verkeerde hoekhuis binnen, toen we net verhuisd waren, niemand kon dat begrijpen! Mijn moeder heeft toen bij het schuurtje aan de ingang ( alle huizen waren hetzelfde) een oranje vitrage opgehangen en zo kon ik herkennen waar ik woonde. Ik heb me toen aangewend om te focussen op opvallende dingen waar ik langs kwam. het is een kwestie van bewust kijken om je heen en in je hoofd in te prenten. Heel vaak loop je namelijk gewoon met alleen je doel voor ogen en kijk je niet om je heen. Let dus op dingen die je opvallen zoals bloembakken, naambordjes, planten, lampen en dit soort dingen die je opvallen. Zodra je ze herkent op de terugweg weet je dat je nog steeds goed zit. Toegevoegd na 11 uur: Het is jammer dat je niet net als klein Duimpje broodkruimeltjes kan laten vallen hè ? Dan hoefde je alleen het kruimeltjesspoor maar te volgen op de terugweg.:)

En wel herkenningspunten uitzoeken die "blijven". Dus een standbeeld bijvoorbeeld, maar geen terrasje met stoelen, deze kunnen aan het eind van de dag weer worden opgeruimd. En probeer, als je buiten loopt, je te orienteren op de stand van de zon.

En als echt niets helpt, neem je af en toe een digitsle foto (wel in de richting waar je vandaan komt, anders raak je nog in de war

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100