Van wie of wat krijgt een bestuurder zijn/haar salaris?

Hallo, voor mijn Praktische opdracht van M&O moet ik uitzoeken van wie of van waar de bestuurders hun geld krijgen. (bestuurders van een semi-overheids instelling) (semi-overheids instelling = semi-publieke instelling.) graag ook hoe je aan de informatie kwam dan kan ik zelf nog even kijken hoe het in mekaar zit.
dankje wel :D
groetjes

Toegevoegd na 15 minuten:
Ik was vergeten maar de bestuurders hun salaris, want de bestuurder van nuon heeft afgelopen jaar (volgens mij??) 16% meer op zijn salaris dan vorig jaar. en nu is mijn vraag waar komt het dan vandaan? :O

Weet jij het antwoord?

/2500

van de organisatie waar ze bestuurder van zijn. Waar ik de informatie vandaan haal: uit onze Personeelsadministratie. Maar is ook niet vreemd: want de bestuurder is gewoon een werknemer. Niet de bestuurder is namelijk werkgever, maar de rechtspersoon.

NUON is eigenlijk al niet meer te benoemen als semi-overheid. Het is een commerciële organisatie en zelfstandig verantwoordelijk. Net als bijvoorbeeld een Holland Casino of de ABN Amro. Daar waar het gaat om echt semi overheid worden de gelden ter beschikking gesteld door de staat. Binnen het budget wordt ruimte gemaakt voor het salaris van de bestuurders. Uiteindelijk zijn het de overheidsinkomsten (belasting als voornaamste bron) waar dit van betaald wordt. Andere semi overheden zoals het Waterschap heeft eigen inkomsten en betalen daar de salarissen van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100