Hoe groot is de kans dat je prijs kan winnen in je wijk met de postcode loterij?

Als je bv met twee loten mee speelt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

die kans is 1/alle bestaande postcodes. En dat zijn er heel veel. Dus de kans is niet zo erg groot. Maar je weet nooit, Houd moed!!

Bij de PostcodeKanjer wordt in het bijzijn van de notaris één uniek lotnummer getrokken. De wijkcode en postcode van dat getrokken lot bepalen wie er allemaal winnen: Deelnemers in de winnende postcode (vier cijfers en twee letters) verdelen de ene helft van de Kanjer. Deelnemers in de winnende wijk de andere helft. Bij de PostcodeKanjer wint u dus niet alleen als uw lot wordt getrokken, maar óók als het lot van uw buren of zelfs dat van een wijkbewoner wordt getrokken. Toegevoegd na 2 minuten: De kans op winnen: Hoe meer er meespelen op jouw postcode, hoe groter de kans dat er een prijs valt op je postcode, alleen zal je het moeten delen met meer mensen. (het maakt dus niet uit)

Bronnen:
http://www.postcodeloterij.nl/Prijzen/HoeW...

De kans is heel klein. Er zijn heelveel postcodes in Nederland. Het aantal is tevens je kans. Dus erg laag. Het aantal deelnemers is hiervoor niet bepalend wel de hoogte van de prijs. Namelijk prijs gedeelt door het aantal deelnemers in het postcode gebied. daarnaast nog het aantal loten dat elke deelnemer heeft.

De meeste beantwoorders zijn warm, maar niet helemaal. Ik weet niet zeker hoe de postcodeloterij wordt getrokken. 1 postcode uit alle meespelende postcodes? In dat geval is net aan te raden om in een groot postcodegebied te wonen met veel spelers. Voor de spelers is het nagenoeg onmogelijk om een kans te berekenen. Voor de postcodeloterij zelf niet. Twee loten kopen is niet kan, maar een postcode lot op het adres van je zus kopen is misschien verstandiger. Toegevoegd na 3 minuten: Jouw vraagstelling laat ook een tweede interpretatie toe. De voorwaardelijke kans dat jij een prijs wint gegeven dat de prijs op jouw postcode is gevallen. Dan praat je over de prijsverwachting. Ook dat is niet uit te rekeken, omdat je wel weet, dat er maximaal 676 huisnummers zijn, maar het aantal verkocht loten weet je niet en daarom kan je niets zeggen over jouw aandeel in de prijs.

De kans is miniem, maar toch wel 1x per jaar, als je tenminste de prijzen van 2 tot 5 euro ook meetelt. Het aantal loten vergroot de kans niet, alleen de hoogte er van.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100