hoeveel mensen gaan er per dag dood ? waar aan en hoe ? en hoeveel worden er dan geboren per dag ? is er een verband (balans)?

je hoort mensen soms zegen we zijn geboren om dood te gaan.
nu is er 1 ding dat zeker is in het leven, en dat is dat we allemaal op een dag zullen sterven. of we het nou willen of niet.
nu vraag ik mij af. hoeveel mensen sterver er per dag
en hoeveel worden er geboren?

IS ER EEN BALANS ?

dus als er geen ziektes meer zouden bestaan zou het dan zo zijn dat de mensheid met te veel word ?
en vind de natuur dan wel een andere oplossing om de mensheid in toom te houden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om het iets preciezer te maken. Elke 2 seconden sterft er iemand op de wereld en elke seconde wordt er iemand geboren. Op deze site kun je bijv. de sterftes per week in NL zien: http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?VW=T&DM=SLNL&PA=70895ned&LA=NL In dit filmpje krijg je een goed beeld van de cijfers over de hele wereld betreft in 2009: http://www.youtube.com/watch?v=RDHN_nV7DYM&feature=player_embedded#! Als het zo zou zijn dat er geen ziektes meer zouden bestaan en andere nare dingen die de mens doet overlijden, zouden we kunnen praten over overbevolking. Overbevolking op het gebied van voedselvoorziening, andere middelen van bestaan waar we een tekort aan zouden hebben: water, huisvesting, akkerland, werkgelegenheid, toegang tot onderwijs, elektriciteit etc. etc. Dit is wel een interessante link hierover: http://www.eenvandaag.nl/binnenland/35760/overbevolking_grootste_bedreiging_voor_de_wereld Dit gaat over de verwachtte overbevolking van de aarde.

Er worden net iets meer babies geboren dan dat er mensen sterven. Vooral in ontwikkelingslanden zijn er veel meer babies dan oude mensen. De bevolking stijgt dus veel explosiever dan hier in Nederland bijvoorbeeld. Er worden elke dag 350 000 babies geboren wereldwijd en iedere seconde worden er ergens op de wereld 4 kinderen geboren. Dat zijn 250 babies per minuut en hiervan worden er 220 in arme landen geboren. er wonen 6,5 mensen op aarde, gelukkig niet allemaal op een kluitje! Toegevoegd na 34 seconden: Baby's bedoel ik!

Bronnen:
VMBO ak 1 Buitenland