Waarom staat "horoscoop" onder de categorie entertainment en muziek

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is omdat je horoscopen niet zo serieus moet/ kunt nemen. Het zijn stukjes vermaak. Staat dus in de goede categorie wat mij betreft.

Voor sterrewichelaars zouden horoscopen wellicht onder wetenschappen moeten vallen, maar helaas worden de meeste horoscopen door een journalist die er niet in gelooft in een verloren uurtje in elkaar geflanst en past het dus meer de hoek van het circus.

Omdat er helaas voor dit soort van onderwerpen geen categorie "pertinente bullshit" bestaat. De eerste persoon die op een geloofwaardige manier kan uitleggen waarom grote bollen kernfuserend waterstof die vaak niet met elkaar te maken hebben behalve dat ze vanuit ons oogpunt gezien ongeveer in de zelfde richting staan zo'n invloed op ons hebben dat ze de persoonlijkheden op deze planeet in 12 simpele, even grote categoriën (dit in tegenstelling tot hun verschillende schijnbare grootten aan de nachtelijke hemel) kunnen plaatsen, losjes gebaseerd op wanneer de personen geboren zijn (want de natuurlijke precessie van de aarde, en dus het verschuiven van de sterrenhemel, is in deze berekeningen sinds het ontstaan van het "vakgebied" niet meegenomen), moet nog geboren worden.

Waar had je hem dan liever gezien? Onder Wetenschap? Kunst & Cultuur? Tja, eigenlijk past horoscoop overal wel, omdat ze overal wat over menen te weten... Alleen jammer dat ze nooit uitkomen.

Had ook onder "Maatschappij-spiritualiteit" kunnen staan lijkt me. Daar zou ik zoeken. Vind ik een betere rubriek.

Omdat dat de dichtstbijkomende de beschrijving is, Waarop horoscoop van toepassing is. Dit bij ontstentenis van de categorie humbug.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100