Waarom lachen mensen als ze blij zijn en huilen mensen wanneer ze verdrietig zijn??

vraag me de hele tijd af waarom niet andersom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is nou eenmaal gemakkelijker lachen als je blij bent. Probeer maar eens te huilen als je blij bent , laat staan te lachen als je verdrietig en chagrijnig bent.

Je kunt ook huilen van blijdschap of van opluchting. Het is een uiting van emoties.

mensen huilen ook wel eens van het lachen.

omdat dat een natuurlijke reactie is van de mens, kijk maar eens naar een baby., als ze pijn hebben huilen ze al, dat is ze niet geleerd dat doen ze gewoon,. en zodra ze iets leuk vinden gaan ze ook lachen uit zichzelf. er zijn trouwens wel veel mensen die moeten huilen van het lachen. Toegevoegd na 4 minuten: trouwens als je erg veel geluk voelt kan het ook zijnb dat je moet huilen van geluk. ik had dat als ik in het begin naar mijn kindje keek, elke keer kreeg ik tranen in mijn ogen.

Dat is een stelling die discutabel is. de aankomsthal op Schiphol laat vaak erg blije mensen zien met veel tranen in de ogen.....!

Dat zit helemaal ingebakken in het wezen van de mens. Een baby huilt al, b.v. als 'ie honger heeft. (heeft het dus duidelijk niet naar zijn zin, met dat hongerige gevoel) En lacht ook, na een paar maanden en wordt opgetild en een beetje heen en weer geschud. Dat is een prettige sensatie, dus wordt zo'n baby blij. Overigens heb ik niet zoveel mensen zien lachen als ne verdrietig zijn, maar wel veel mensen zien huilen als ze heel blij zijn. Kijk maar eens naar dit filmpje ;-)

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=bJWD_789-OE

Uitbreiding op het antwoord van rebecca: Doordat er verschil is tussen lachen en huilen, kan een moeder (of vader) instinctief bepalen of een baby zich goed voelt of juist niet. Deze gevoelens worden na het baby zijn niet simpelweg uitgeschakeld. (gelukkig). Het is dus eigenlijk een soort thermometer voor hoe mensen zich voelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100