Hoe los ik jarenlange buren overlast op?

Ik heb jarenlang al last van mijn buren, zij leven s'avonds en s nachts.

Het lijkt op een soort hotel naast ons, vele familieleden overnachten naast ons.

Auto's rijden af en aan s nachts enz enz.
Woningbouw en politie is er in het verleden al bij geweest.

Maar nu begint het weer van voor af aan.
Wie weet een goede oplossing?

Weet jij het antwoord?

/2500

Blijkbaar heeft niemand vat op deze mensen. Als communicatie met hen direct niet helpt, dan helpt alleen verhuizing nog.

eventueel kan je andere buren vragen of die ook last van hun hebben als er geen andere uitweg meer is. Zoals ik al zei in mijn reactie bij jou vraag. Samen sta je sterker dan alleen en anders nog een keer heel goed praten met je buren. Als ze dan echt niet willen luisteren kan je deze maatregel toepassen want met meerdere klachten van andere buren kan de woningbouw wat doen. Je moet je niet laten wegjagen tenzij je het wilt natuurlijk en dan geld van hun eisen om de verhuis realistisch te maken want het komt dan door hun. proberen kan geen kwaad hihihih.

Wat en hoe hebben woningbouw en politie er aan gedaan? Heb je het al met die partijen teruggekoppeld? Ik neem aan dat je er zelf ook al vaak achteraan bent geweest? Bestaat er bij je in de buurt geen buurtbemiddeling? Die schijnen meer effect te hebben dan 'gezaghebbende instanties'. Dat lijkt me dan nog wel een optie: buurtbemiddeling. Of is de fase van bemiddeling ook al voorbij? Dan is verhuizing denk ik inderdaad (zie vorige antwoord) de beste optie.

Het heeft even moeite gekost, maar ik heb met vergelijkbare zoniet ergere buren uiteindelijk de perfecte oplossing gevonden : verhuizen. En dat had ik eigenlijk al veel eerder moeten doen. Het probleem was dat WIJ ene koopwoning hadden en dus nergens recht op ,en ZIJ (particuliere) huurders waren. Die zijn in Nederland van kop tot kont en erger beschermd. Vrijwel dagelijkse overlast, politiebezoeken, invallen, wekelijkse behandeling in de gemeenteraadsvergadering, eenleger hulpverleners en reclasseringsambtenaren hebben daar niets aan opgelost. Wel zijn ze inmiddels uitgezet omdat ze de huur niet meer betaalden, de eigenaar (die ook nooit thuisgaf en zich agressief naar ons toe gedroeg) dus de hypotheek niet meer kon betalen, en de bank het huis in beslag heeft genomen, maar toch zijn we blij dat we eieren voor ons geld hebben gekozen, want dergelijke buren zijn ook al geen goede indicatie voor de status van de wijk. Die holt achteruit. Als je een huurhuis hebt : nieuw huis laten aanwijzen. Als je een koophuis hebt : als de sodemieter proberen te verkopen, liefst op een dag dat de buren net niet thuis zijn. Lastig timen maar de moeite waard. Het is in Nederland, ondanks wetten en voorschriften en regels die er zijn voor overlast, de enige manier om het ECHT op te lossen. Voor jezelf dan. De politie en de gemeente hebben onvoldoende middelen om dergelijke mensen écht en definitief aan te pakken. Maar ze doen je regelmatig verlangen naar een nieuw Veenhuizen.....

Als je nou nog net niet toe bent aan verhuizen, en het niet erg vindt om met je hele hebben en houwen op TV te komen: een van de publieke zenders zoekt mensen die willen deelnemen aan een nieuw TV-programma over dit onderwerp. Toegevoegd na 11 uur: Bonje met de Buren, van RTL 4. Hieronder de link om je aan te melden.

Bronnen:
http://www.bonjemetdeburen.tv/

Verhuizen... Het klinkt een beetje cru, maar ga eens de feiten op een rijtje zetten. Je hebt er al JARENLANG last van. Dus andere oplossingen werken niet. Ook heb je er al JARENLANG last van, in die zin dat je dus niet lekker hebt kunnen wonen. Wat is er bij wonen nu het allerbelangrijkste? Dat JIJ LEKKER je leven kunt leiden. Nu wordt je leven geleid en jij lijdt. Neem je verlies dat je al die tijd niet hebt willen verhuizen omdat je je niet wilt laten verjagen, niet wilt laten wegpesten, geen fouten wilt maken. Maak een nieuw begin, ga op zoek naar een leuke buurt. Heb je kleine kinderen, wil je die, wil je daar wonen. Wil je groen om je heen in de vorm van een park of een bos. Wil je water om je heen als een meertje, sloot, enz. Jij alleen hebt het geluk over je eigen leven. Alleen jij dient jou leven te leiden. Nu LAAT jij je leven leiden en externen hebben een te GROTE invloed. Vraag je jezelf of hoe lang je nog in deze situatie wilt blijven? Want je kunt er met een half jaar uit zijn, die keuze ligt aan jouw. Of blijf je nog 10 jaar daar wonen omdat je niet weg wilt, durft, wilt verjagen, of anders.

verhuizen, wij hebben jarenlang ook van die buren gehad en het is een verademing, zalig waar we nu wonen! Toegevoegd na 1 minuut: en de oude buren....die kijken met afgunst naar ons mooie plekje waar we terecht zijn gekomen

verkopen aan een nog a-socialer stel met blaffende honden of iets ddergelijks.. stel?..de buurt is idd toch al verloren... die mensen moeten toch ook ergens wonen? mss vinden ze normale mensne wel doodsaai ? snappen ze niets van al die commotie over overlast? Toegevoegd na 1 minuut: ai....moest nog redigeren , zie ik : (

Hier ook een probleem met een buurman, het relatieve voordeel is dat het hele 'blok' (11 woningen minus buurman zelf) hier last heeft van allerlei verschillende gedragingen. Inmiddels zijn we nu zover dat de wbv alle andere buren bevraagt over welke last ze ondervinden / hebben ondervonden, dat ik een aantal formulieren heb om bij te houden wanneer ik geluidsoverlast heb, en tzt zal er dan een 'gesprek' plaatsvinden met de betreffende buurman, waarin 'afspraken' gemaakt zullen worden (lees: waarin ie te horen krijgt wat wel en niet kan). Als het dan nog steeds niet goed gaat, wordt het een zaak voor de rechter omdat de wbv dan ontruiming zal vorderen. Kortom: bel de politie _elke keer_ als er na 23 uur overlast is, blijf aan de bel trekken bij de wbv (schriftelijk, geadresseerd aan de sociaal beheerder - als ze die niet hebben hebben ze wel een wijkbeheerder of iets dergelijks). In mijn geval: ik woon in een grote stad waar ook regelmatig 'Woonlast'-overleg is, met politie, wbv's en GGD, dus alle meldingen komen op een bepaald moment bij elkaar. Dat scheelt in elk geval tegen de tijd dat het een juridische zaak wordt (hoewel een wbv bij een ontruimingseis ook gewoon kan opvragen hoe vaak, wanneer en waarvoor de politie geweest is en wat hun bevindingen waren). Sterkte, want het is hoe dan ook een zaak van lange adem.

Nodig de mensen uit om met een positieve blik rond de tafel te zitten. Uit je gevoelens vanuit: als ik last heb van herrie, dan voel ik mij... Sta open voor hun oplossingen daarvoor. Een hapje en een drankje kan de druk op het gesprek verlichten. Misschien neutrale mediater regelen.

Ook ik heb met het zelfde probleem gekampt. Woningstichting wou er geen gehoor aan geven, politie deed er ook niks aan, want wanneer er maar een auto de straat in kwam werdt de muziek of het lawaai spontaan een aantal minuten stil.... Verhuizen nee dat wou ik perse niet ik laat me niet weg jagen!!! Ik heb meerdere malen een gesprek gevoerd met de buren maar het werdt er alleen maar erger op. Om je een tip te geven; Probeer evt geluidsoverlast op te nemen op een camera. Of overlast als het op en aan rijden van auto`s `s-nachts. En blijf keer op keer de plolitie bellen, gaat erom dat er iedere keer meldingen worden geregistreerd. Schrijf na elke overlast een brief aan de woningstichting! Stuur na bijvoorbeeld een aantal keer overlast een aangetekende brief aan de woningstichting waarin je aangeeft met spoed tot een oplossing te komen en dat je om de tafel wilt en als dit niet lukt dat je over gaat tot rechtsmaatregelen, vermeld daarin ook de registratie van de keer dat de politie is langs geweest. Als dat niet lukt kun je naar een advocaat stappen met alle bewijslast, waarin je eist dat of er geen overlast meer is of dat je eist dat hun vertrekken. Geloof me, met zulke stappen dreigen werkt in de meeste gevallen erg goed! En probeer je niet weg te laten jagen!!!!!! En als je een huurhuis hebt en wel wil verhuizen eis dan dat er zo spoedig mogelijk een andere woonruimte voor je komt omdat dit absoluut niet meer uit te houden is! Ook dit is gerechtelijk af te dwingen! Als je alles maar aan kan tonen op papier, en het beste natuurlijk doormiddel van beelden En anders als tip; bel de jurofoon of ga lang bij 1 van de vestigingen bij je in de buurt en vraag daar eens wat je rechten zijn!!!!!!!!! Bij mij zijn de buren verhuist, ze hebben maar eieren voor hun geld gekozen aangezien de bewijzen door middel van camera beelden er niet om logen. In iedergeval heel veel suc6 en hou vol!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100