Mogen verstandelijk gehandicapten kinderen krijgen?

Mag een verstandelijk gehandicapt stel kinderen krijgen? Ik vind het een lastig dilemma. Aan de ene kant; wie zijn wij om deze mensen het geluk van het hebben van kinderen te ontnemen. Aan de andere kant, de opvoeding heeft zo veel voeten in de aarde dat het niet verstandig lijkt om deze mensen kinderen te laten krijgen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik vind het een heel moeilijk dilemma. Als ik zo kijk naar een programma als "Down with Johnny" zie ik hoeveel liefde verstandelijk gehandicapten kunnen geven. Maar aan de andere kant denk ik dat heel veel verstandelijk gehandicapten de verantwoordelijkheid niet aan kunnen. Maar dan komt een volgend dilemma naar voren: waar leg je de grens? Mogen dan alleen mensen met het down-syndroom geen kinderen krijgen? Of ook mensen met een andere verstandelijke handicap? Zelf heb ik een stiefzoon met Asperder/PDD-NOS en ADHD. Ik zie hem niet in staat kinderen op te voeden ondanks het feit dat hij op een gewone school zit en een hoog iq heeft. Dus uiteindelijk is de vraag: waar ga je dan een grens trekken? IQ? Sociale achtergrond? Crimineel gedrag? Een erg lastig dilemma dit.

Ha, die Sgrijvvaud; Hoewel ik in principe iedereen het geluk van kinderen gun is dat bij mensen met een verstandelijke beperking natuurlijk niet altijd verantwoord. Probleem is alleen waar je de grens trekt. En dan nog zullen er altijd voorbeelden genoeg zijn van geestelijk volkomen competente mensen die je nog niet eens een babypop zou toevertrouwen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100