Wat als Karst T een allochtoon geweest zou zijn ?

Hoe hadden wij Nederlanders hierop gereageerd ? Agressie tegen allochtonen ? Of hetzelfde als we nu gereageerd hebben ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Persoonlijk denk ik dat we dan een verdere polarisatie haden gezien van de Nederlandse Samenleving. Het had hoogstwaarschijlijk geleid tot vel rellen op K-dag tussen verschillende bevolkingsgroepen.

Antwoord: Dan had de man een andere huidskleur gehad... Wat heeft het voor zin om zo´n vraag te stellen?... Wat als die autochtoon ook nog de hele bus ondersteboven had kunnen rijden waarbij hij alle inzittenden om het leven gebracht zou hebben en ook nog heelhuids had kunnen ontkomen? Zou hij dan op tijd weer thuis gekomen kunnen zijn voordat zijn koffie koud geworden was? Onzin, het is al erg genoeg, maak het nou niet virtueel erger dan het is...

Zie deze vraag: http://www.goeievraag.nl/vraag/logische-verklaring-gedrag-klik-link.7984. Als mensen al zo reageren op zwarte Suzuki's dan lijkt het mij wel duidelijk hoe mensen zouden reageren op allochtonen als een allochtoon deze daad had gepleegd.

Dan was diezelfde dag de burgeroorlog uitgebroken.

Dan hadden we één nog grotere weerstand tegen de Islamitische gemeenschap gecreeërd... Dan hadden we één nog grotere weerstand gecreeërd tegen iedereen met een donkere huidskleur... Dan hadden we één nog grotere weerstand gecreeërd tegen alochtonen in het algemeen... Dan hadden we de allochtonen automatisch het stempel crimineel en/of terrorist opgedrukt... En niet geheel onbelangrijk: Dan had Geert Wilders met zijn PVV nog veel meer aanhangers gehad in de eerste de beste peiling...

tja gelukkig is dat niet zo.... maar was het een zuid amerikaan geweest dan zou er een politieke achtergrond kunnen achter liggen.(de dictatuur van Videla) vanwege de deelname van Jorge Zorreguieta. was het een moslim dan zou de link met terrorisme snel gelegd worden.(radicalisering alqaida etc.) de rechtse partijen zullen meer aanhang krijgen, het beeld over hun zou negatiever worden etc. maar ja hij is van eigen bodem en daar kan je niks aan veranderen.

Je bedoelt een moslim-terrorist? Dit had in de kaart gespeeld van sommige mensen, die hadden geroepen dat er vervroegde verkiezingen nodig waren om het land te redden. Maar het is geen allochtoon, want ook autochtone mensen kunnen kansloos zijn en denken "wat de n3uk". Dit is een daad van iemand die niets meer te verliezen heeft. Je kunt er weinig aan doen, behalve proberen te voorkomen dat de samenleving dit soort gevallen creeert.

dan was wilders onze volgende premier

Dat was ook een vraag van een verslaggever ter plekke . Maakt dat wat uit het is en blijf een ramp. Mederlander of Nedrlande het was en blijf zinloos

Het hangt af wat dan het motief was geweest. Als het een politieke ideologische daad was geweest, had dat vrijwel zeker voor extra spanningen geleid. Als het dezelfde reden zou hebben denk ik, op een paar idioten na, geen spanningen opgeleverd. Maar dat is slechts mijn inschatting. Op dit soort vragen is verder geen eenduidig antwoord op te geven. Mijn mening is dat ik het dan ook erg had gevonden, was ik ook erg boos geweest op de dader en had ik ook gehoopt/gewild dat Koniginnedag gewoon Koniginnedag bleef zoals dat ook daarvoor was. Maar als, als, als dan kan er nog veel meer.

Ja, ik heb toevallig rondom 10 gezien. Ik denk ongeveer hetzelfde. Ik denk dat de reacties uiteindelijk hetzelfde zouden zijn bij alle overige omstandigheden gelijk.

Ja er zou agressief gereageerd worden, helaas wel. Of het terecht is is een ander punt. Iedereen is gelijk zolang een ieder zich gedraagt zoals het behoort.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100