Hoe wordt ik een leuke stiefmoeder?

Het is misschien nog een beetje vroeg om daar nu al over na te denken maar toch.
Sinds 3 weken heb ik nu een relatie met een jongen van 24.
Ik ken hem al wel langer via via.
Hij heeft ook een zoontje van 3 , en die ga ik volgend weekend voor het eerst echt ontmoeten. Ik heb hem alleen nog maar hoi en doei gezegd verder niets. Ik ben zelf 19 en heb geen kinderen en heb er ook totaal geen idee van wat ik moet doen en hoe ik me moet gedragen tegen over een kind wat misschien wel mijn stiefzoon zal worden in de toekomst.
En zijn kinderen van 3 zindelijk? En begrijpen ze al wat je bedoelt ?En mogen ze alles eten? Dat soort dingen weet ik nog niet eens.Hellup.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je vriend zal het je allemaal leren. Verder jezelf blijven en vooral geen moeder willen zijn, want hij heeft al een moeder. Wees vooral geduldig want kinderen kunnen je het leven zuur maken. Ze gaan lekker dwars doen omdat jij vreemd bent. Gewoon aardig blijven en je grenzen aangeven.

Wat een goeie vraag zeg! Het feit alleen al dat je je dit afvraagt en dat je dit wenst, zegt mij dat , als die relatie doorzet, het beslist goedkomt! En al die dingen als: wat eet zo'n kind, zindelijk? (overdag vast wel) waar speelt het mee, enzovoort: daar kom je heel snel achter. Wat lastig kan zijn, is dat het kind niet meteen aan een stiefmoeder gewend kan raken. Ook kinderen van 3 kunnen eenkennig zijn, of gevoelsmatig (of met een beetje hulp van de omgeving) een soort boosheid hebben tegen een soort vervangster van de eigen mama. Dit is meestal een kwestie van tijd. Zoiets kun je niet forceren. Het beste is om met veel geduld lief te zijn voor het kind, waarbij wel normale grenzen worden gesteld aan zijn gedrag. (Dus niet iets toestaan om krediet te winnen). Een kind van 3 heeft nog voordurend grenzen nodig; dat is zijn veiligheid, waar ouders/ opvoeders verantwoordelijk voor zijn. Volgens mij komt het wel goed.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100