Indien men "beloond" wordt voor goeie vragen, zou dit dan op den duur moeilijk te beantwoorden vragen te weeg brengen?

Ofwel zouden wij als mens onszelf onbewust gaan trainen in vraag formuleringen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee,er zullen altijd veel vragenstellers blijven van het genre: Waarom vindt Marietje mij niet aardig? en daar vallen de echt ingewikkelde vragen bij in het niet.

Nee, de vraag kan voor de steller moeilijk zijn terwijl het antwoord voor de antwoorder gesneden koek is omdat het zijn/haar expertise of ervaring is.

Goede vragen zijn lang niet altijd moeilijke vragen, zelfs meestal helemaal niet, het zijn vragen die een groter deel van de mensen hier ,aan spreekt. Het zijn vragen waarvan je denkt, dat had ik nu altijd al willen vragen, waarom kom ik daar zelf niet op. En dan komen de plusjes.

Er zijn altijd wel mensen die op punten jagen maar er is op GV ook sociale controle; mensen die het te bont maken lopen ook weer plusjes mis omdat dat op een gegeven moment aan die personen niet meer gegund wordt.

Een goede vraag hoeft niet moeilijk te beantwoorden te zijn. Misschien zelfs juist helemaal niet. Een goede vraag heeft ook niets te maken met een bepaalde formulering. Een goede vraag is een vraag die de meeste deelnemers aan GV open klikken omdat het hun interesse opwekt, en ze ook nieuwsgierig zijn naar de antwoorden. Goede vragen wekken soms nieuwe vragen op, soms een glimlach op je gezicht, maar meestal je interesse.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100