Wie in de wereld komt in aanmerking voor de Sacharov -prijs en waarom?

De Sacharov-prijs wordt toegekend aan uitzonderlijke
persoonlijkheden die strijden tegen intolerantie, fanatisme en onderdrukking. Naar het voorbeeld van Andrei Sacharov getuigen de winnaars van de Sacharovprijs van moed die nodig is om de mensenrechten en de vrije meningsuiting te verdedigen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hannah Ashrawi. Zij is een Palestijnse vrouw die met verve durft op te komen voor de onderdrukte Palestijnen. Nooit predikte zij geweld, maar ze nam geen blad voor de mond en bleef dit doen ondanks tegenwerking en verdachtmakingen door de Israëlische bezetter.

Zie de winnaars van de afgelopen jaren. Wie nu in aanmerking komt zou ik niet weten, maar in elk geval geen Wilders.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Sacharovprijs

Ha, die Enzoenzo; De reden waarom mensen die voordracht zouden verdienen geef je zelf al. Als je kijkt naar de vorige winnaars zijn dat eigenlijk allemaal mensen die voor vrijheid van meningsuiting en andere burgerrechten hebben gepleit zonder daarbij de rechten van anderen ter discussie hebben gesteld. In die zin is de voordracht van Wilders dus tamelijk belachelijk. Hopelijk denkt de jury daar ook zo over.

De democrate Aung San Suu Kyi die zich al twintig jaar verzet tegen het regime in Myanmar.Ze zit nu al vijf jaar in de gevangenis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100