Mag je ongegeneert commentaar geven op mensen die niet zo leven zoals jij dat acceptabel vind. Ook als je er geen overlast van ondervind?

Weet jij het antwoord?

/2500

Onder de noemer "vrijheid van meningsuiting" mag dat zeker. Maar die vrijheid wordt nogal eens verward met de "plicht tot kwetsen".

Dat mag idd, onder de noemer vrijheid van meningsuiting.. Maar of het verstandig is, dat is een tweede vraag, ook voornamelijk onder sociaal gewenst is het niet altijd handig. Waarom zou je het eigenlijk ook doen? Niet iedereen leeft het zelfde :)

De vrijheid van een mens houdt op waar die van de ander begint; dus nee, als een ander jou niet hindert mag je niets van hem eisen.

Ha, die Xan; Zolang je met dat commentaar die anderen niet beledigt, hindert of lastigvalt mag dat. Maar niet alles wat kan of mag moet daarom ook maar.

Jij mag ALLES onacceptabel vinden, maar vraag je eens af of dát bepaalt dat anderen dat dan ook maar onacceptabel moeten vinden. Laat mensen leven zoals ze willen. Doe jij toch ook. En laat die betweterigheid maar achterwege. Daar is niemand bij gebaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100