Waarom zijn er voedsel banken in nederland? We zijn toch geen 'derde wereld' land?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, maar nederland kan wel duur zijn als je van een uitkering rond moet komen en bijvoorbeeld 2 kinderen hebt. De voedselbank geeft dan net een beetje extra ruimte. Een jaar of 2 geleden hebben de Frogers Zo'n tv programma erover gemaak. wellicht is dat iets om terug te kijken.

Nee, Nederland is geen derde wereld land. Maar ook in Nederland zijn er mensen die weinig tot geen geld hebben voor eten & drinken uit een supermarkt. Die mensen hebben minder te besteden, en moeten erg op hun geld letten. De voedselbank is het leven geroepen om te zorgen dat ook deze mensen kunnen eten & drinken. Dan ook in Nederland.

Derde kan ook andere betekenen en de mensen die de voedselbank nodig hebben worden toch vaak als de anderen gezien; ze horen er eigenlijk niet bij :(

Als je schulden heb en een minimum salaris heb,kun je nog maar amper rond komen in Nederland Er wordt gelukkig zeer goed gecontroleerd en geen misbruik van gemaakt Laatst kwam er iemand met een mercedes,maar die werd direct naar huis gestuurd

Eigenlijk zijn wij een van de rijkere landen. Toch heerst er wel armoede hier in Nederland. Mensen zitten op het minimum of er nog onder. Deze kunnen gebruik maken van de voedselbank. Bekijk de bron maar. Hier wordt heel veel over de armoede in Nederland uitgelegd.

Bronnen:
http://www.scholieren.com/werkstukken/30205

Mensen zien vaak de kans hun leven zodanig in de war te sturen dat ze diep in de schulden komen te zitten. Het zijn afzonderlijk allemaal schrijnende gevallen die nu keihard op de blaren moeten zitten van eerder 'niet zo handig gedrag'. In de tijd dat de bomen tot in de hemel groeiden hebben mensen zich in de schulden gestoken en gedaan alsof het niet op kon. Het bleek wel op te kunnen. Of ze hebben zich in hun naïviteit laten belazeren. Als je van een uitkering leeft en daarnaast ook nog in de schuldsanering zit, blijft er weinig over om van te leven. Voor deze mensen is geen 'regulier' vangnet, omdat anders het beeld ontstaat dat je overal mee weg kunt komen en dat de staat der Nederlanden toch wel voor je zorgt. Een heleboel mensen zouden dat wel prima vinden en daar van gaan profiteren. De verzorgingsstaat zou onbetaalbaar worden. Daar zit een soort knikpunt in: wat moet je als overheid nog regelen voor je burgers en wat niet? En in tijden dat de bomen niet meer tot in de hemel groeien krijg je dan voedselbanken.

ik snapte dat ook niet omdat ik zelf ook 15 jaar en met 3 kinderen van een uitkering heb moeten leven , het was geen vetpot maar kon uiteindelijk wel rond komen maar onlangs zag ik een programma dat over de voedsel bank ging en waarom mensen daar terecht komen een man had nog 60 euro in de week om van rond te komen zijn verhaal was; ik had een loon en mijn vrouw ook, we hadden het goed en schafte ons veel spullen aan op krediet tot dat zijn vrouw overleed en haar loon weg viel en hij dus met een enorme schuld bleef zitten al zijn geld gaat nu op aan de spullen die hij op krediet heeft gekocht en blijft er bijna niet over om van te leven een ander gezin dat ook van de voedselbank krijgt had ongeveer een zelfde verhaal Toegevoegd na 1 minuut: 60 euro en de week moet in de maand zijn

Helaas is er nog veel "verborgen" armoede, en ja zelfs ook in Nederland. Vele mensen, met name ook de ouderen, werklozen 'schamen' zich dat ze al tijden niet meer kunnen rondkomen! Dit is al begonnen sinds de invoering Euro ;) Toch is de drempel naar de voedselbank dan lange tijd voor hun nog te hoog, en begaan ze een lange weg van "gaten met gaten vullen" , bedenken smoesjes om ergens niet aan mee te doen, raken in sociale isolement etc. Armoede is niet enkel een gebrek aan de basis die wij allen wel hebben zoals recht op bijstand, onderdak, gebruik van elektra en verwarming, en hier is op soms een korte uitval wel steeds (drink)water wat inderdaad vaak in 3e -wereld landen niet het geval is. Landen zoals o.a NL hebben tal van jaren, met name na WO2 een welvaart gekend, groeiende economie, en "men leefde er naar". Sinds aantal jaren is dit (helemaal sinds de kredietcrisis) niet meer mogelijk. Ook jongeren, samenwonende stellen, gezinnen met kinderen zijn "misleid" door het kunnen aangaan van soms veel te hoge leningen en hypotheken en zitten nu "aan de grond" en op den duur is er weinig meer aan keuze dan aankloppen bij de GKB (gemeentelijke kredietbank) en daar een schuldsanering treffen, of degenen die nog wel een baan hebben krijgen loonbeslag. Hier ook een site met veel info en duidelijkheid: http://nieuws-uitgelicht.infonu.nl/mens-en-samenleving/16969-cbs-1-miljoen-huishoudens-leven-in-nederland-in-armoede.html De mensen die nu gebruik mogen maken van de voedselbank, worden vooraf goed gescreend. Dat ze helaas steeds meer bezocht worden, zegt al voldoende? ;)

Omdat er in Nederland meer armoede heerst als men denkt. Niet alleen onder jongeren,maar ook onder ouderen die hun hele leven hard gewerkt hebben. En nu ter nouwernood de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Te trots om naar de voetselbank te gaan,want ze schamen zich ervoor. Niet iedereen heeft de kans om s,avonds wat bij te beunen,en een paar extra centen te pakken. Ik ken verschillende mensen die er lopen,en het eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Want een auto die hebben ze wel,want daar wordt zwart voor bij gewerkt. En als die op naam van een ander staat ,dan kun je er zo mee naar de voetselbank.

Omdat hier in Nederland toch schrikbarend veel (stille) armoede is !

Nee. Nog niet...althans. Maar het feit dat het hier nodig is....zegt meer dan genoeg. Dat is sinds de oorlog niet meer voor gekomen, moet je denken. Het verschil tussen arm en rijk zal steeds groter worden. Dus meer armen maar ook meer rijken. En de armen zullen moeten gaan stelen op den duur...als ze geen geld meer hebben om rond te komen. En de berovingen, overvallen, moorden...zijn al alledaags. Elke dag gebeurt er wel zoiets. En dat gaat nog 5 keer erger worden in de toekomst.. Helaas...

Bekijk het eens van de andere kant: dat voedsel van de voedselbank zou anders worden weggegooid!! Is dat niet het toppunt van schandalige overdaad. Door dit voedsel te verzamelen wordt het tenminste nog gegeten. Bedenk dan ook eens, hoeveel kinderen, die zelf schuldloos in deze situatie zitten, dan alsnog goede voeding krijgen. Die kinderen vormen later ook onze maatschappij. Er zal ongetwijfeld ook hier en daar misbruik voorkomen. Waar niet, kijk eens naar de wereld van de aandelen etc. Het meeste komt goed terecht. En er wordt goed gecontroleerd.

Nee, we zijn geen derde wereld. We zijn echter een rijk land. Maar rijkdom kan er alleen maar bestaan als er ook armoede is. En dat laatste kennen we ook in Nederland. Niet iedereen kan goed rondkomen met het geld wat hij elke maand krijgt. Dan is de voedselbank toch een uitkomst voor ze om met het geld wat ze hebben iets anders belangrijks te kopen, bijvoorbeeld de huur, warmte (in de wintermaanden), kleding, enz. Als je het heel krom bekijkt (en hier krijg ik minnen op). Dan voeden rijken zich van de armen. Want rijken hebben vaak een goedlopend bedrijf, die wordt bemand door medewerkers. Die krijgen lang niet zo ruim betaald als dat er mogelijk is (de rijken willen nog rijker worden). Dit gaat dus door in de ketting tot de laagste klassen. In een hoogconjunctuur verdienen de rijken het meest, evenals in een laagconjunctuur. En de armen voel het verlies het meest.

Voedselbanken zijn er omdat er mensen zijn die het nodig hebben. 2) Nee, ze noemen het geen derde wereld land maar Nederland.En voor als je het een keertje op een vrij dag wilt bekijken kan je naar Amsterdam west(Slotervaart,Slotermeer, en natuurlijk Bos en lommer)

Nee, we zijn geen derde wereld land. Maar in sommige gevallen toch wel een bananen republiek. Als een stam in Afrika honger heeft, wordt al het voedsel eerlijk verdeeld. Als je in Nederland honger hebt, is het vaak zinloos om bij je buren aan te kloppen. Veel mensen wonen jarenlang in een flatwoning, zonder echt te weten wie er naast, onder en boven hun wonen. Die voedselbanken zijn nodig vanwege politiek falen.

Nee, dat zijn wij niet, maar wie zegt dat elk derde wereldland een voedselbank heeft? Was dat maar zo, dan stierven er minder kinderen van de honger en dorst. Ik zag liever je vraagstelling anders. Sommige Nederlanders zijn arm en kunnen op de 'normale' manier hun kostje niet bij elkaar scharrelen. Daar is niets mis mee en daarom krijgen ze steun van deze geweldige mensen die veel voor een ander over hebben.

briljant idee toch juist om overtollig voedsel gratis uit te delen aan mensen die het kunnen gebruiken. Er zullen altijd mensen aan de onderkant van de samenleving zijn, hopelijk verkeren de meesten tijdelijk in deze situatie.

waarom er voedsel banken zijn dat is voor mensen die in de miniun loon hebben of mensen die in de schuld saneringzitten voor die mensen is de voedselbank, en ja ik vind het scandelijk dat in nederland zoiets als dit er moet zijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100