Waar kan ik informatie over alternatieve leefgemeenschappen in Nederland vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op de website van organisatie Omslag vind je allerlei info over alternatieve woonvormen. Ze hebben ook een nieuwsbrief, met daarin informatie over nieuwe woon-projecten, woongroepen die een nieuwe bewoner zoeken etc. "Het Servicepunt Anders Wonen Anders leven is er voor mensen die anders-dan-gangbaar willen wonen en leven: in een woongroep of woon-werkpand, binnen een wooncollectief of leefgemeenschap, in een Centraal Wonen-project of in een woongroep van ouderen en/of in een duurzaam gebouwd huis in een ecowijk of een ecodorp. Kortom: samen met anderen in een sociaal-duurzame omgeving." Ze hebben adressen van en info over: Leefgemeenschappen, Woon-werkprojecten, Ecodorpen en -wijken, Centraal Wonen, Woongroepen en -collectieven, Groepswonen van ouderen en Kraken en mobiel wonen. Handige website!

Bronnen:
http://www.omslag.nl/wonen/

Probeer het eens bij " Centraal Wonen" in Apeldoorn. Ik weet dat daar (ik geloof jaren 80) een tamelijk ambitieus project is opgestart waar een groep mensen op alternatieve wijze woont en deelneemt aan gezamenlijke idealen. Ieder zijn eigen stek, maar gezamenlijk een gemeenschapsruimte, groententuin, auto enzovoort.

Bij de volgende organisaties kun je hierover informatie vinden: Federatie Gemeenschappelijk wonen, en Landelijke Vereniging Centraal wonen Nederland. Op Wikipedia vind je algemene informatie met verwijzingen.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Centraal_wonen
http://www.gemeenschappelijkwonen.nl/
http://www.lvcw.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100