Waarom stopt men niet met het toelaten van massa's "kanslozen" en gaat men die miljarden niet investeren in de opbouw van arme landen?

Volgens een onderzoeksbureau 7.2 miljard per jaar.

Laat het er eens 5 miljard zijn.

Vraag ik me af of je dat geld niet beter in mensen kunt steken ipv zoals D66, pvda, Groen Links in advocaten, gevangenissen, begeleiding, crisisopvang, blijf van mijn lijfhuizen, terreurbestrijding, preventie misdaad, inburgeringscursussen, hobby clubjes, praatgroepjes ter bevordering van weet ik wat etc. etc.

Als je de wereld serieus beter wil maken dan kun je met 5 miljard wel wat bereiken denk ik.

Maak safe-havens voor vluchtelingen bijv. ter plaatse.

Dan hebben de mensen die geen geld hebben om naar Europa te vluchten ook eens wat toekomst.

Nu creperen ze in provisorische kampen waar chaos heerst. En waarom? Omdat er geen geld is omdat het serieuze geld blijkbaar bij ons in Nederland nodig is om de asielindustrie draaiende te houden.

Ik stel de vraag omdat ik zeer verbaasd ben over de hoogte van het geschatte bedrag, dat ik zelf al maar wat lager inschat, als was het 1 miljard dan nog teveel.

En ik ben verbaasd over het feit dat schijnbaar niemand inziet, van de zichzelf sociale partijen, dat je met zoveel geld op de verre locatie's waar de problemen zijn zo ontzettend meer kunt doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Troost je, achter dit soort vrijgevigheid zit wel een rationele gedachte. Wij hebben als Nederland geen enkele toekomst als onze bevolking niet groeit. Als onze economie weer aantrekt dan zitten we zo weer met een tekort aan mensen. En dan gaat het pas goed mis. Ik ben sinds kort in behandeling voor darmkanker in het ziekenhuis in Amsterdam Noord. Als daar op dit moment alle allochtone in het niets zouden verdwijen, dan zou 80 % van het vergende personeel en zeg 30 % van het (para)medische personeel verdwijnen. Je hebt een keuze: meer kinderen maken of ze importeren. Ze heette vroeger niet voor niest GASTARBEIDERS. Ik zou zeggen welkom aan onze gasten, en tegen onze regering 'kom mensen ga eens beginnen met echt regeren' Ik heb vanmorgen een eenvandaag poll ingevoerd over de toekomstige premier van Nederland. De voorgestelde kandidaten waren huilen met de pet op. God, wat een zootje ongeregeld. De enige die een beetje die een beetje in aanmerking kwam was Tante Neeltje, maar die is toch gewoon al veel te oud voor zo'n job. Die is even oud al ik ben en die moet gewoon lekker gaan lezen of komen reageren op GV

En dat is denk ik alleen wat Nederland eraan uitgeeft. Ik vind het prima om anderen te helpen op de wereld en ons niet te gedragen als "als wij het maar goed hebben"-mensen. De vraag is alleen of de manier waarop dit nu gebeurt een optimaal effect heeft. We kunnen nu eenmaal niet dat deel van de wereld, waar de armoede groot is, laten overvliegen naar het deel waar de rijkdom heerst. Niet praktisch en het lost het probleem in die landen niet op. het geld zou beter geinvesteerd kunnen worden in begeleiding, scholing, ontwikkeling van de landen die dat nodig hebben zodat ze zélf in de toekomst verder kunnen. In hun eigen land, eigen cultuur en trots kunnen zijn op wat ze dan hebben bereikt. Nu kreperen er nog velen miljoenen mensen die de boot of het vliegtuig niet hebben kunnen betalen en dat is volgens mij niet nodig. De vraag is niet Waarom? want daar kun je dan nog niets mee... De vraag is hoe kunnen we al dat geld effectiever inzetten?

Nederland laat allochtonen toe omdat ze vroeger die wet zo hebben ingesteld dat mannen een vrouw uit bijv. Marokko naar Nederland mogen halen en ze hier mogen trouwen. Als ze 3 jaar getrouwd zijn, dan is de vrouw hier ook legaal en scheiden ze. Nu zijn er opeens 2 Marokanen die allebei weer een nieuwe liefde uit de zandbak laten overvliegen en zo krijg je dus dat er hele dorpen uit Marokko naar Nederland worden gehaald met die klote wet. Ik denk dat de Nederlandse wet en regelgeving hiervoor eerst moet worden aangepast, om al die allochtonen buiten te houden. Dat is de rede dat ik op PVV stem.

Die massa's kanslozen waarover jij het hebt, komen niet alleen uit het buitenland. Sterker nog, veel van de immigranten zouden hard willen werken, maar mogen niet. Als we die lui hierheen halen en die, die niet willen met dezelfde boot ergens heen varen, wordt het nog wat. Bovendien vergrijsd onze samenleving; ergo is er steeds meer zorg en geld nodig voor de verzorging van de ouderen. Wat in de jaren 60 de immigranten voor de industrie waren, zijn over 20-30 jaar de verpleegsters, zorgverleners etc die we dan nodig hebben en 'lekker goedkoop' uit het buitenland halen. Bedenk daarbij dat zij in hun land van herkomst veel harder nodig zijn, maar hier gewoon meer betaald krijgen. Sterker nog, waarschijnlijk is hun opvoeding gewoon met 'ontwikkelingshulp' betaald.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100