Komt er door de verwachte zonnestorm in 2012 toch een weredldwijde ramp?

Of was dat wat de Maya's verwachtten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De NASA heeft dit gepubliceerd. De NASA wordt door de Amerikaanse belastingbetaler betaald en zij zullen er alles aan doen om in het nieuws te blijven. Hier weer een sensationele poging om dat te bereiken. De aarde heeft vele solaire maxima overleefd, ze komen elke elf jaar langs. De satellieten zullen er misschien wel last van hebben, (er zijn vele veiligheden ingebouwd in het satellietverkeer) maar dat merken we dan wel weer.

http://www.dirah.org/2012.htm#CON

Deze verwachting is niet gebaseerd op wetenschappelijke gegevens. Maak je er liever niet te druk om. Dergelijke doemscenario's zijn al vaker de wereld in geholpen. Levert alleen maar onnodige stress op.

Uitgebreid behandeld op GV. Het korte antwoord is nee. Het genuanceerdere antwoord is dat een zonnestorm wanneer dan ook kan communicatie storen en stroomuitval veroorzaken. Dit kan het dagelijkse leven danig verstoren. Maar een wereldwijde ramp wordt het niet. Behalve als de GPS satellieten uitvallen, dan gaan we allemaal dood.. ;)

Als je even had gegoogled, had je gezien dat er een rekenfout was gemaakt en dat het nu 2212 is geworden. Onzin dus!

je hoor en de maya's wisten ook al dat die zonnestorm een groot probleem zou zijn voor onze informatiemaatschappij. ze waren hun tijd ver vooruit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100