Waarom zit er op de wasbak in een miva toilet een kraan met een lange steel i.p.v. een knop en vervolgens de wasbak op normale hoogte?

Dat valt me op bij zo'n beetje elke miva toilet. Ik snap het doel van die lange steel als knop niet om de kraan open te doen. Aangezien de wasbak op normale hoogte zit is die steel onhandig omdat deze ook omhoog moet, nog hoger dan de wasbak dus. Wanneer je in een rolstoel zit lijkt me dit zeer onpraktisch.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je wilt niet wéten hoeveel toiletten die door moeten gaan voor miva, gewoon NIET toegankelijk zijn. Ik ben blij als ik er al IN kan komen en ook zelf de deur open en dicht kan doen: heel vaak zit er een dranger op de deur en bijna altijd mist er een trekstang of handvat aan de binnenkant van de deur, zodat het niet mogelijk om de deur van binnenuit te sluiten wanneer je niet kunt lopen en/of reiken. Dat is wat ik het meest tegenkom: er zijn ook toiletten waar ik met mijn elektrische rolstoel gewoon niet in pas (mensen hebben blijkbaar niet door dat je je rolstoel om moet kunnen draaien om de deur achter je dicht te kunnen doen wanneer je niet achter je kunt reiken) of waar de toiletpot feitelijk niet toegankelijk is. Doortrekken kan ik niet in de meeste toiletten, maar als ik mijn handen kan wassen, beschouw ik het als een klein wonder. Er zit namelijk te vaak géén hendel aan zo'n kraan, zodat je de kraan niet open kunt doen als je niet kunt reiken. Veel wasbakken in miva-toiletten zijn ondiep zodat ze onderrijdbaar zijn, maar om de één of andere reden wordt dat vaak gecompenseerd met een grotere diepte naar de muur toe zodat je een enorme afstand moet overbruggen om bij de kraan te komen. Voor het bedienen van een draaiknop is daarbij een veel beter hand- en polsfunctie nodig dan het bedienen van een hendel: een knop moet je vast kunnen pakken en de draaibeweging is voor veel mensen problematisch, terwijl je een hendel ook nog met je elleboog of kin kunt bedienen. Daarnaast hoort het een éénhendelmengkraan te zijn, zodat de kraan in principe met één hand te bedienen is. Maar je hebt natuurlijk helemaal gelijk dat dat allemaal niet veel zin heeft als de wasbakken vervolgens te hoog opgehangen worden. Ik heb niet voor niets altijd een flesje handgel in m'n tas zitten..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100