wat kan ik doen als de buurvrouw niet goed voor haar konijn zorgt?

Het konijn staat op het gemeenschappelijke grasveld bij de flat in een hok met ren. Ik vul wel eens het flesje water bij, want die is vaak leeg. Maar het voerbakje word ook bijna nooit bijgevuld, hij zit soms een paar dagen zonder eten.
Ik ben dit weekend langsgeweest om mijn zorgen te uiten hierover, toen werd het bakje bijgevuld, maar nu is het alweer leeg sinds gisterochtend.
Kan ik hier verder nog wat tegen doen? Ik vind het zo zielig, er word totaal niet omgekeken naar het konijn, zijn hok word volgens mij ook niet schoongemaakt.

Toegevoegd na 6 dagen:
Ik heb van de week het hok schoongemaakt, en geef nu zelf elke dag het konijn wat voer, groente, en aandacht en nieuw water indien nodig. Is maar 5 minuutjes van mijn dag, en het maakt toch een heel verschil voor dat konijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De politie erop af sturen kan natuurlijk maar het is de vraag of je daar niet meer mee bederft dan verbetert. Verwaarlozing van huisdieren is nogal eens het gevolg van psychische problemen: mensen die niet voor zichzelf kunnen zorgen kunnen dat zeker niet voor hun dieren. Je hebt al met de eigenaar gepraat maar dat heeft niet geholpen. Het beste wat je nu kunt doen is het konijn zelf in de gaten houden en als dat nodig is verzorgen.

Vermoedelijk is er meer aan de hand dan alleen een slecht verzorgd konijn. U hebt eenmaal uw zorgen geuit. Dit kan echter zijn overgekomen als een aanval. Zelfs als dit niet zo is dan is het heel goed mogelijk dat u 'afgeserveerd' bent met een snelle ja en één keer het bakje verversen. De eigenaar is er daarmee vanaf. Dit hoeft geen onwil of moedwillige dierenmishandeling te zijn! Mensenschuwheid en/of depressie kan een oorzaak zijn. Ook bepaalde angsten kunnen een rol spelen. Alles in combinatie kan ook. Ik ben geen psycholoog overigens. Wat u het beste kunt doen, als u wilt helpen, is uw aandacht op de persoon richten. Is die vereenzaamd? Depressief? Bang? Wat is er, kortom, aan de hand? Als u nog eens met de eigenaar gaat praten en interesse toont in hem of haar dan hebt u een grotere kans werkelijk in gesprek te komen. Misschien moet u een paar keer proberen. Als u vervolgens besluit dat u toch instanties moet waarschuwen dan helpt u niet alleen dat konijn maar de hele situatie. Misschien komt u een heel eind verder met die persoon. Als die man of vrouw beter wordt dan gaat het vast ook wel beter met het konijn. Misschien komt u niet verder. Kom in elk geval in actie en laat het, als u het zelf niet kan of wil en er is echt iets serieus aan de hand, over aan de professionals. Wettelijk gezien moeten hulpbehoevende dieren geholpen worden en dat geldt zeker voor mensen. Uw gemeente kan u helpen als u zich zorgen maakt over een persoon in uw buurt. Een verwaarloost dier kunt u anoniem melden via 144 Red een dier.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/di...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100