Bezuinigen 29 miljard Hoe?

wat kost het minste pijn voor elke nederlander,en waarom toch altijd de gezondheidszorg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In mijn ogen gaat het bezuinigen vanzelf als Nederland investeert en doorzet in duurzame energie. Namelijk we hebben goud onder de grond zitten in de vorm van aardgas. Gasprijzen zullen over een tijdje stijgen. De aardgasbaten van de overheid zullen dan ook stijgen. We zouden dan schulden af kunnen betalen Maar dan is het zaak om nu te investeren in duurzame energie zodat we minder van het zeer kostbare aardgas opmaken en het voor veel geld moeten gaan importeren in de toekomst. De transitie naar duurzame energie is meer dan bezuinigen, het is een overgang van een verbruikseconomie naar een hergebruik economie. Zolang we olie en aardgas "op" gebruiken , is er gewoon een irreeële economie en dan is er zowiezo geen toekomst van groei te verwachten. Dan kunnen we welke schuld dan ook niet afbetalen.

Bezuinigen op ontwikkelingshulp,kinderbyslag voor kinderen ih buitenlamd afschaffen,regelingen voor aftredende ministers burgemeesters etc afschaffen.als jy en ik ontslag nemen hea je ook niets

als je 29 miljard wilt bezuinigen, dan is dat zo veel dat het niet kan zonder iedereen pijn te doen. We zitten met een beroepsbevolking van 7,5 miljoen mensen, dus dat betekent bijna 4000 euro per werkende Nederlander wat er minder mag worden uitgegeven aan wegenbouw, aan service in het stadhuis, aan blauw op straat, aan gezondheidszorg, aan sociale zekerheid, aan van alles en nog wat. 29 miljard bezuinigen kan niet 'met het minste pijn voor elke Nederlander'.

Als we eens beginnen met - geen aanvalsvliegtuigen kopen, - onze bijdrage aan de EU te verlagen tot de gemiddelde bijdragen aan de EU per hoofd van de bevolking, - de ontwikkelingshulp halveren, - de hypotheek rente aftrek afschaffen boven de 250 000 Euro hypotheek, - ambtenaren eens aan het werk zetten, - subsidies grotendeels afschaffen, - schoolgeld met 25 % omhoog doen, maar als gemiddelde boven de 7 is weer een korting van 30 % geven, - alle opvreters echt aan het werk te zetten, - eigen risico en premies gezondheidszorg inkomens afhankelijk maken Dan schieten we al een stukje op

Mijn favoriet: - De voorwaarden voor de AOW gelijktrekken aan die voor een bijstandsuitkering, dus afschaffen voor mensen met een pensioen of eigen vermogen. En de gezondheidszorg is een voor de hand liggende post, omdat daar *erg* veel geld in omgaat.

Deze problemen hebben we ons op de hals gehaald door die banken uit de problemen te helpen, als we straks helemaal uit het dal zijn kunnen we die mooi met winst verkopen, probleem opgelost!

Betere samenwerking tussen instanties! We werken zo erg langs elkaar heen met van alles en nog wat, dit kost tijd en geld! Denk aan de belastingdienst, als zij een foutje hebben gemaakt en jij wilt een bezwaarschrift indienen ben je zo 6 weken verder! Dit kan beter! Verminder dus die bureaucratie!

Ontwikkelingssamenwerking stoppen dan heb je al bijna 5 miljard.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100