waarom is er scouting bij dodenherdenking?

Wat is de functie van de scouting bij de dodenherdenking? Waarom scouts?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dezelfde functie als alle mensen daar. Om respect te tonen. En door hun aanwezigheid laten ze secundair ook zien dat een groepje jonge kinderen, in dit geval scouts, ook kennis dragen van wat er gebeurd is en de dodenherdenking te respecteren en proberen te voorkomen dat dit in de vergetelheid raakt bij jongere generaties.

De scouts helpen onder meer bij het leggen van de kransen bij het monument op de Dam. Ze zorgen ervoor dat de kransen klaarliggen om bij het monument gelegd te kunnen worden en zorgen er ook voor dat de kransen goed bij het monument komen te liggen. Ze ondersteunen dus de officiële kransleggers. Scouts zijn over het algemeen betrouwbare mensen die je zo’n taak wel kan toevertrouwen. Het koningshuis heeft een jarenlange band met de Scouting. In het bericht van 8 januari 2015 op https://nl-nl.facebook.com/ScoutingZeeland/posts/979804138715074 aan alle scoutinggroepen in Zeeland staat onder meer: "Ieder jaar helpen tientallen scouts bij de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. De scouts helpen tijdens de Nationale Herdenking op allerlei manieren: - Ze helpen bij de voorbereiding van de herdenking Voor de herdenkingsbijeenkomst in de Nieuwe Kerk kunnen genodigden bij de scouts hun bloemstukken in bewaring geven - Ze dragen zorg voor het hijsen en bewaken van de vlaggen rondom het monument - Ze assisteren genodigden in een rolstoel in de Nieuwe Kerk en op de Dam Tijdens de officiële kranslegging reiken zij de kransen aan Zijne Majesteit de Koning, aan Hare Majesteit de Koningin en aan de vertegenwoordigers van organisaties van oorlogsbetrokken en autoriteiten - Ze reiken tijdens het defilé aan alle aanwezigen bloemen uit Ieder jaar komen de scouts die tijdens de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam hun bijdrage leveren uit een andere provincie. In 2015 is dat de provincie Zeeland. Naast scouts staan er ook zeekadetten op de Dam." en "Naast hun rol op de Dam leveren scouts ook een bijdrage aan tal van lokale herdenkingen in de rest van Nederland.".

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Nationale_Dod...
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/comm...
https://nl-nl.facebook.com/ScoutingZeeland...

De scouts slaan een brug de burgers en de militairen. Want hoewel zij lopen in uniform zijn het burgers. De scouting doet meer van dit soort bijdragen. Het hijsen van vlaggen op meerdere plekken en andere taken waarmee ze de samenleving helpen. Deze taken had ook gedaan kunnen worden door jonge cadetten van de militaire scholen, maar er is gekozen voor een jeugdbeweging en hiermee wordt uitgestraald dat ook de jeugdbewegingen ook op positieve manier kunnen bijdrage aan de herdenking. Het had ook een sportvereniging kunnen zijn. Die lopen ook in een uniform en zijn herkenbaar. Maar destijds is gekozen voor de scouting.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100