Ik heb geen muggen in mijn kamer maar als ik slaap hoor ik ze toch!hoe komt dat?

Het is hartstikke vervelend als ik me kamer controleer en dat er dan geen muggen zijn, en opeens later als ik slaap hoor ik ze tog! echt super vervelend!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zoals mijn voorganger als schreven: ze zitten op allerlei plekken en niet altijd zichtbaar dus. Maar wat meespeelt is dat muggen infrarood kunnen zien. Wij kunnen dat alleen voelen als warmte. Muggen zien dat dus. Als het overdag is of je licht is aan, dan valt de warmte van jouw lichaam niet zo erg op als de warmte van de zon of van de lamp. De muggen zullen zich dus dan niet op jouw lichaam richten. Als je gaat slapen en je doet het licht uit, dan ben jij voor de mug ineens een enorme lichtbron. Je ziet er heerlijk warm uit. Dus komt die mug naar je toe. Aangezien voornamelijk je hoofd boven de dekens uitkomt, zal de mug zich dan dus rond je hoofd ophouden en daardoor hoor je zijn gezoem zo goed. Volgens mijn dochter klinkt het als een vliegtuig dat in je oor vliegt. Ze was trouwens 2 toen ze me dat in haar gebrekkige taaltje wist duidelijk te maken... ;-)

Koop bij Blokker een dingetje wat je in het stopcontact doet en een toon geeft waar muggen niet tegen kunnen. Helpt echt.

Niet goed genoeg gekeken, wat anders?

hahahah lullig he. Maar ze kunnen zich toch overal verschuilen. Ze zitten niet alleen maar op je plafond en je muur hoor. Ze kunnen ook onder je bed gaan zitten of in je kast. Als je slaapt laat je ze landen op je lichaam en als je wat voelt sla je gelijk. Gegarandeerd raak!

Dan moeten ze er zijn! Je kunt niet iets horen wat er niet is. Vergeet niet dat die krengen zich heel goed kunnen verstoppen. Een klamboe aanschaffen!

Dan droom je dat, want er zijn momenteel geen muggen... Ze zijn er eenvoudigweg niet nu op 24 maart 2010... Je droomt ze... En dromen zijn bedrog, dus slaap maar lekker door vannacht, ze zijn er niet...

ja raar het is geen muggen tijd dus ? iets met je oren of zo ?

Zet licht van de gang aan. En laat deur open staan. En zet de licht van je kamer uit. Wacht 5 min. En doe licht van je gang weer uit gelijk de deur weer dicht. En weg is die mug.. Ik heb dezelfde probleem ook vaak gehad.. Succes!

Er zoemt ergens iets in je huis. Of in de buurt. Bij mij thuis doet de koelkast soms 's nachts een bromgeluid maken, en dan een andere keer weer niet. Ik heb ook een keer ontdekt dat een computer in een andere kamer een hoop activiteit stond te maken op de harde schijf, wat een beetje resoneerde via het meubeltje. Een dimmer die niet uitgeschakeld staat, maar naar minimum is gedraaid, kan zoemen. Vroeger had ik buren met een dagstroom/nachtstroom-meter, die 's nachts de wasmachine aandeden. Zoém-zoém. Het zijn vast (nog) geen muggen. Het is gewoon zo heerlijk stil dat je werkelijk álles hoort. Troost je daarmee, en slaap lekker! Works for me.... en ik krijg altijd de muggenbeten in huis, de anderen bijna nooit.

Ze kunnen zich ontzettend goed verstoppen. Wat ik hier altijd tegen doe is het volgende: Ik heb een bus insectenspray op me kamer. Als ik constant wordt lastig gevallen door een paar muggen, spuit ik me hele kamer vol met die spray. Dan zet ik mijn deur wijd open en wacht ik buiten een paar minuten. Het idee is dat de muggen dan vluchten voor die giftige walm en de kamer verlaten. Als de walm een beetje weg is getrokken ga je weer naar binnen en trek je de kamerdeur snel achter je dicht. Dit werkt voor mij altijd!

Als je je lenzen uitdoet als je gaat slapen dan zie je ze ook niet he? :) Even die bril opzetten of lenzen in doen!

Het geluid van een muggenverdelger is hoogfrequent, maar sommige mensen blijken het toch te kunnen horen.

Ja, echt super vervelend. Dat is een van de redenen dat ik al 40 jaar verslaafd ben aan oordopjes. Wasbolletjes van Ohropax. Nergens last meer van!

Tinnitus? Heb ik ook last van, maar ik hoor iets anders.

Bronnen:
http://www.tinnitus.nl/over-tinnitus.html

Muggen kunnen in kieren of achter/onder/in meubels gaan zitten, waardoor je ze niet ziet. Toch zijn ze er wel. Koop een klamboe, hoor je ze wel, maar ze steken je niet.

Omdat je ze blijkbaar niet ziet!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100