Wat draag jij bij om de wereld beter te maken?

ben je donateur van een stichting, doe je ontwikkelingswerk in Afrika, raap je rondzwervend plastic op van straat of...?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

- Ik ben vegetarier - Ik ontwikkel aan een opensourceproject - Ik probeer onnodige consumptie te vermijden - Ik doe mijn best om mensen goed te behandelen

Ik ben onderzoeker aan een universiteit en maak al mijn resultaten openbaar en beschikbaar voor iedereen.

Doe vrijwilligerswerk

Ik doneer soms geld, en ik ben nu bezig met een open source project. Verder hou ik voor mensen de deur open en zeg gezondheid als iemand niest...

ik wist niet dat de wereld verkouden was :o) maar dan geef ik meestal 2 aspirines, een lekkere citroen grok en warm instoppen. en nu serieus: ik probeer zo weinig mogelijk schade te doen in de breedste zin des woords

Ik ben moderator op nl.wikipedia, verwarm mijn huis met aardwarmte en ben lid van Natuurmonumenten.

Degene die de wereld beter maken zullen dit hier zeker niet tentoonspreiden als ware het een cv.

Ik ben mezelf, of dat goed of slecht is mogen andere bepalen.

Een heel klein "steentje" via collectes en SOS kinderdorpen. Ik beredeneer dat je de wereld beter kan maken door te investeren in de jeugd, want deze vormen "de wereld" van de toekomst. Kinderleed veroorzaakt verknipte volwassenen en deze kunnen niet bijdragen aan eeen betere wereld.

Ik verander alleen maar mezelf, meer niet...

Zoals erg veel mensen doe ik het een en ander (bv vrijwilligerswerk) waarmee ik hoop de wereld beter te maken. Ook doe ik 'gewoon' mijn best om alles wat ik doe zo goed mogelijk te doen. Tenminste, ik vind dat gewoon, en iets wat iedereen sowieso zou moeten doen. Tja, het zijn kleine steentjes, maar als iedereen wat kleine steentjes bijdraagt krijg je een grote muur.

Ik bouw goedkope en goede woningen/kantoren in 'achterstands' wijken. Verdien er minder mee dan op de zuid-as. Ik ga zeker naar de hemel.

Ik werk als vrijwilliger bij een jeugdclub. De jeugd heeft de toekomst.

Naast elk jaar een godsvermogen aan belasting af te dragen bedoel je? (Wilde hier eerst een lijstje maken van zaken waarvoor ik een schouderklopje zou kunnen verdienen maar zelfbevlekking is toch niet helemaal mijn ding. Ik houd het dus maar bij het bovenstaande en de toevoeging daarop dat ik uiterst minimaal gebruik maak van de mogelijkheid zaken af te trekken van het heel royale bedrag dat ik jaar in jaar uit aan de fiscus afdraag.)

Ik eet met mes en vork.

Ik geef aan goede doelen, ook aan milieuorganisaties. Verder probeer ik mijn voetstappen op de aardbol zo neutraal mogelijk te laten zijn (let op vliegen, eet biologisch etc). Ook probeer ik vriendelijk te zijn voor mijn medemens en niet te snel over anderen te oordelen.

Als Gusto-coach help ik mensen weer de draad van het leven op te pakken, meer diepgang in hun bestaan te krijgen. verder heb ik drie kinderen die ik met liefde en aandacht overspoel zodat zij later een goed mens zullen zijn. probeer iedereen met respect te behandelen, help waar mogelijk, groet bijna iedereen die ik tegenkom. ik ben erg gul met mijn lach. en materieel gezien deel ik graag uit, aan vrienden en kennissen, goede doelen etc. probeer mijn footprint zo neutraal mogelijk te houden. verwarm mijn woning met zonne energie, probeer een energie neutrale motor te genereren (magneet en/of nulpuntsenergie) kortom ik neem de uitspraak verbeter de wereld, begin bij jezelf erg serieus.

Vrijwilligerswerk, naastenliefde en steunen aan goeie doelen. Netjes aan de wetten houden en andere mensen proberen niet te ergeren.

Ik beantwoord prangende vragen van mensen die het even niet meer zien zitten.

Mijn stelling is: "Verbeter de wereld en begin bij jezelf". Als iedereen dit zou denken (en doen natuurlijk) zou de wereld er stukken beter uit zien.

Weinig eigenlijk, ik doneer wel is voor goede doelen maar betwijfel of dat de wereld beter maakt. Rondzwervend vuil raap ik alleen in mijn eigen tuin op en voor vrijwilligerswerk ofzo heb ik geen tijd omdat ik altijd bij vrienden enzo aan het klussen ben en ook wel is tijd voor mezelf wil.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100