Wat doen als een vriendschap nog maar van 1 kant komt?

Mijn beste vriendin is verhuist en gaan samenwonen, nu zie en spreek ik haar minder. Ik sms of msn regelmatig naar haar om weer eens wat af te spreken maar krijg daar geen echt antwoord op,(laatste keer dat ik haar echt sprak op msn was 9 februari) Heb al is aangegeven dat ik haar mis, haar reactie was dat ze haar aandacht nu ook moet verdelen tussen vriend, mij en families. En gelijk daarna vertelt ze dat ze met haar vriend en zijn vrienden is wezen stappen! Ze smste laatst een keer, of haar hond kon komen logeren een paar dagen..... krijg het idee dat ik alleen daar voor nog goed ben. Is het beter om dan maar helemaal het contact te verbreken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Goede vriendschap kan tegen een stootje. Je vriendin heeft nu inderdaad andere dingen aan haar hoofd. Dat wil niet zeggen dat ze jou niet meer als vriendin wil, anders had ze niet gevraagd om op haar hond te passen. Bovendien hoef jij dat niet te doen, dat is ook je eigen keuze! Laat haar even een tijdje met rust, zodat ze haar draai in haar nieuwe leven kan vinden. Een vriendschap betekent niet dat je elkaar vaak moet zien. Je kunt elkaar soms een jaar niet spreken en dan het contact weer oppakken. Mensen hebben soms even afstand nodig, dat moet je respecteren.

Je gevoel volgen. Helaas is het in het leven een komen en gaan van "echte" vrienden en kun je ze op 1 hand tellen. Echte vrienden blijven en laten je nooit vallen. Dus ga je kostbare energie niet verspillen en zeg eerlijk wat je voelt. Echte vrienden moeten alles tegen elkaar kunnen zeggen. Begrijpt zij dit niet; dan weet je hoe laat het is. Het is pijnlijk maar zonde van je liefde, energie en kostbare tijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100