Wanneer ben je oud?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je bent zo oud als je je voelt. Met andere woorden: "Als je je oud voelt, dan ben je oud".

Als je twee standaarddeviaties boven het gemiddelde zit?

Men is zo oud als dat je je zelf voelt. Het ligt er aan denk ik in wel persperctief je het bekijkt. als 60 jarige ben je nog jong voor iemand die 80 is. Als 50 jarige ben je op je werk al oud ( er is nu ook een reclamespotje van) In de ogen van een 16 jarige ben je op je 25e al oud. en krijg je een kind op je 45e dan ben je echt oud. Rond je 65 jaar ben je voor de wet te oud om te werken ( pensioen) Eigenlijk een moeilijke vraag om te antwoorden. Het ligt er echt aan hoe "men"denkt denk ik.

als je steeds minder kan, en steeds meer moet opgeven.

als je niet meer weet hoe oud je bent dan ben je te oud

Bronnen:
http://www.sterfdatum.nl/

Als jij je oud voelt!

je bent nooit oud ze zeggen dat je oud bent maar dan is iedereen oud

Dat is een kwestie van gevoel.. en voor iedereen weer anders. Ik ben te oud om tijdens een ritje in de draaimolen nog uit mijn dak te gaan.

Oud ben je nooit. Anderen zijn oud. Anderen die veel ouder zijn dan jij. Maar jij bent nooit oud. Jouw leeftijd is immers precies de normale leeftijd. Bovendien ben je ook nooit jong geweest. Het is je natuurlijk wel opgevallen dat, naarmate je langer rondloopt in de wereld, er steeds meer jonge mensen bijkomen. En er steeds minder oude mensen overblijven. Zelf ben je eigenlijk leeftijdloos. Je bent gewoon altijd dezelfde. Je kunt het ook anders zien. Aangezien je vanaf dag één ouder wordt, ben je vanaf je geboorte oud. Maar dan wel weer elke dag anders oud. Of nog weer anders geformuleerd: of je oud bent of jong hangt af van wie er naar je kijkt.

Als ik als kind tegen mijn moeder zei dat ze oud was antwoordde ze altijd: "Oud, oud? De duvel is oud!". Toen ik een teener was vond ik mensen van in de 40 stokoud. Ik vind mijn poes van ca. 13 oud, maar hijzelf denkt daar heel anders over. Het is een relatief begrip.

iedereen die wat ouder wordt, merkt dit, je gezicht zakt wat uit, je krijgt wat rimpeltjes, 's morgens ben je wat stijver, en rennen naar de tram gaat niet meer zo vlotjes....het is niet anders : je lijf wordt ouder, al voel je je van binnen ( en gek genoeg ook in je dromen) nog steeds jong : daar is the sky nog steeds de limit. Maar op het moment, dat je lijf niet meer kán, als je dagelijks totaal gefrustreerd met veel pijn en moeite doet wat je maar enigszins kan doen 'van wat nou eenmaal 'moet', als je je altijd intens moe en alleengelaten voelt, en iedere beweging een gevecht, dat je uitvecht, maar dat eigenlijk onbegonnen werk is, als je voor je gevoel gewoon 'op' bent, maar ieder ochtend wordt je tóch weer wakker, en moet je weer een dag door, als het allemaal eigenlijk helemaal niet meer hoeft, dan ben je oud.

Oud en jong zijn slechts woorden om verschillen in leeftijd aan te duiden. Iemand van 12 is oud voor iemand van 6, iemand van 80 is jong voor iemand van 90.

Als je alles vergelijkt mer een eerder stadium in je leven, of zaken ziet in het licht van achterhaalde verlangens, als je het verleden niet kan bezweren en de toekomst geen hoop geeft, als het NU je ontgaat. Ja, dan ben je echt oud.... Je kunt dus al oud zijn op je 30e bijvoorbeeld. Voordeel: dan ben je niet alleen! Kijk maar om je heen. Of bedoel je als je 100 jaar bent? Ja dan ben je ook oud, maar dan ben je de bovenstaande stadia allang voorbij. Reken maar dat je dan nog hoop hebt.....

'Jeugdigheid' wordt niet bepaald door 'leeftijd', maar door 'vitaliteit' en 'een jonge geest'. Wanneer men geen 'vitaliteit', noch 'een jonge geest', meer heeft, dán vind ik dat men 'oud' is... http://www.encyclo.nl/begrip/jeugdigheid http://www.encyclo.nl/begrip/oud http://nl.wikipedia.org/wiki/Leeftijd http://nl.wikipedia.org/wiki/Levensfase http://www.encyclo.nl/begrip/vitaliteit

Je bent oud als je je hoed vanwege de vele rimpels op moet 'schroeven'.

Als mensen beginnen voor je op te staan in het openbaar vervoer :-)

Je bent pas oud, als je alles opgegeven hebt, en niets meer hebt om voor te leven. Wanneer het innerlijke vuur bij je gedoofd is.

Je bent oud de dag dat je geen fantasie mee hebt , geen hoop en geen liefde. Zoniet blijf je jong tot je laatste levensadem. Zo heb ik mijn moeder "jong" weten heen te gaan op 80...

vanuit de ik-positie: dat ben je als je jezelf 'oud' voelt. hoe jonger je bent, hoe sneller je een ander oud vindt. normaliter gaan we er vanuit dat personen van 70, 80, 90plus oud zijn.

Mijn arts zei een keer tegen mij toen ik me beklaagde over een of andere ouderdomsverschijnsel: Iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn". Tussen die twee dingen zit heel veel verschil die niet perse met leeftijd te maken hebben. Mijn moeder is 83 jaar en zeer vitaal. Zij spit vaak bij de buren in de tuin die jonger zijn dan zij met de opmerking; "Dat kunnen die oudjes niet meer". Dit is volgens mij ook de essentie van het 'oud zijn'. Als je een passieve bejaarde bent, die zich verschuilt achter zijn leeftijd, ben je oud. Als je als bejaarde nog iets van het leven weet te maken (ondanks sommige beperkingen);nog geïnteresseerd in het leven staat; het leven nog kwaliteit weet te geven, dan ben je nog niet oud: Je hebt dan een respectabele leeftijd bereikt.

Ik zou weer een antwoord geven met een gedichtje! wanneer ben je oud dat is mijn vraag je bent zo oud zoals je je voelt maar dat klinkt zo vaag soms voel ik me 20 en kan ik heel de wereld aan een andere keer voel ik me wat ouder en dan lijkt alles om mij heen sneller te gaan ben bijna 39 sta vol in het leven en zit lekker in mijn vel en natuurlijk wil ik genieten want de tijd gaat heel snel toch ben ik heel erg geschrokken van een opmerking van iemand laatst hij zei dat ik oud was en dat vond ik niet op zijn plaats ok ik ben eerlijk en de jongste ben ik niet maar die opmerking deed me toch erg veel verdriet met mijn neus op de feiten gedrukt maar me daardoor oud gaan voelen dat is hem niet gelukt dus wanneer ben je oud kan iemand mij daar een antwoord op geven èen ding weet ik wel probeer zoveel mogelijk te genieten van dit mooie leven of je nu nul bent of misschien wel tachtig jaar elke keer dat je een jaartje ouder word mag je je gelukkig prijzen geloof me maar

Bronnen:
http://www.gedichten-freaks.nl/419336/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100