Wat is de beste manier om overlast gevende jongeren aan te pakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zet in de buurt een kattenafschrikmachine neer. Het geluid dat dat ding maakt ligt zo hoog dat volwassenen dat niet meer kunnen horen (over het algemeen). Jongeren horen dat wel degelijk. In grote steden wilden ze hiermee proeven doen om hanggroepen op bepaalde plekken te weren. Google eens op 'Mosquito'. Ik denk niet dat het legaal is, maar ja... het schijnt te helpen.

Dat is nogal afhanekelijk van hoe ze overlast veroorzaken. Vaak is het effectiefs om gewoon de politie te laten komen.

In zijn algemeenheid of bij jou voor de deur? Laat ik uitgaan van het laatste en dan zeggen dat het zoeken van contact vaak niet de slechtste resultaten biedt. Uitzoeken wie de "bink" is, hem aanspreken op het gedrag van de hele groep en gewoon even laten zien wie je bent. Vaak (niet altijd maar vaak!) zijn ook opgeschoten jongeren best toegankelijk. En ontvankelijk voor reële zaken bovendien. Laat ze echter wel in hun waarde en behandel ze volwassen. Niets zo funest voor een dergelijke relatie dan ze enerzijds wel verantwoordelijk te houden voor hun gedrag maar ze anderzijds vanuit de hoogte te benaderen.

Een normaal gesprek aan te gaan, je problemen op tafel te leggen. Een beetje begrip tonen voor hun situatie en samen naar een oplossing zoeken. Daarnaast zou ik de ouders erbij betrekken. Als laatste een mediator vragen om te bemiddelen.

Een jeugdhonk laten bouwen in je wijk.

Stop eens aandacht in hen.

Op alle hangplekken een bordje neer zetten met de tekst ..."je kunt je hier inschrijven voor een baan bij de landmacht"

Hen confronteren met de gevolgen van hun daden, ze alle schade laten vergoeden tot de laatste cent en een tegenprestatie opleggen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100