Waarom worden in alle culturen de geslachtsdelen gecensureerd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

„Daarna gaf zij er ook van aan haar man, toen deze bij haar was, en hij ging ervan eten. Toen werden hun beider ogen geopend en zij gingen beseffen dat zij naakt waren. Zij naaiden daarom vijgebladeren aan elkaar en maakten zich lendenbedekkingen.” Adam en Eva waren na de zondeval in zoverre „als God” geworden, „kennend goed en kwaad”, dat zij niet langer de door God gestelde maatstaven van goed en kwaad accepteerden, maar zelf waren gaan beoordelen wat goed en wat kwaad was. Nochtans begon hun geweten hen te kwellen. Zij voelden zich ontbloot en achtten het nodig zich te bedekken. Hun lichamelijke naaktheid was in hun ogen niet meer een reine, onschuldige staat waarin zij voor God konden verschijnen. Daarom begonnen zij vijgebladeren aan elkaar te naaien en bedekten hun geslachtsdelen, die God hun voor het eerbare doel van de voortplanting van hun soort had gegeven.

Nee hoor. Er zijn ook culturen waar er makkelijker mee omgegaan wordt, kijk maar eens naar Afrikaanse stammen. Maar over het algemeen worden ze toch wel (deels) verborgen.

ik denk omdat er nog steeds een taboe heerst op seksualiteit. dit is al eeuwen zo, en het zal misschien wel minder worden als de tijd verstrijkt.

Hoezo...kijk maar eens op oude Griekse vazen... Toegevoegd na 4 minuten: En in het Amazone gebied zijn ook nog wat naakte stammen.

Lang niet in alle culturen. Bijvoorbeeld de oorspronklijke inwoners van de Filippijnen ( Igorots ) gaan naakt door het leven. Ik bedoel natuurlijk niet de "toeristen "Igorots. Vandaar dat ik ook geen foto heb, daar zijn ze bang voor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100